Trending Now

Πόσοι κινέζοι χωράνε σε μια οικογενειακή φωτογραφία;

Το σπάνιο reunion της οικογένειας Ren μετράει 500 μέλη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Περισσότερα από 500 μέλη μιας κινεζικής οικογένειας πόζαραν για την απόλυτη οικογενειακή φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε ένα reunion της οικογένειας Ρεν στο χωριό Shishe, στην ανατολική επαρχία Zhejiang. Η συγκέντρωση της οικογένειας έγινε την προηγούμενη εβδομάδα  κατά την Κινεζική Πρωτοχρονιά, η οποία γιορτάζεται με οικογενειακές συνευρέσεις και γεύματα.

Ο φωτογράφος Zhang Liangzong, ο οποίος τράβηξε τις φωτογραφίες με drone, δήλωσε στο BBC ότι η οικογένεια Ρεν έχει ρίζες 851 ετών, αλλά το οικογενειακό τους δέντρο ανανεώθηκε μόλις τα τελευταία 80 χρόνια.

Οι γηραιότεροι του χωριού πρόσφατα άρχισαν να ενημερώνουν τα οικογενειακά τους αρχεία και κατάφεραν να εντοπίσουν τουλάχιστον 2.000 ζωντανούς απογόνους που καλύπτουν 7 γενιές. Γιόρτασαν την ολοκλήρωση του οικογενειακού τους δέντρου με ένα μαζικό reunion, όπου κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερους από 500 ανθρώπους.

Ο αρχηγός του χωριού Ren Tuanjie ανήκει στην 26η γενιά των Ρεν και το όνομά του τυγχάνει να σημαίνει «επανένωση». Ο ίδιος σχολίασε: «Ένας λόγος (για αυτή τη συγκέντρωση) ήταν για να καταλάβουμε πού έχουν διασκορπιστεί οι απόγονοί μας, πού έχουν καταλήξει και πού ζουν συγκριτικά με τους προγόνους μας. Ένας άλλος λόγος ήταν να μάθουν οι απόγονοί μας σε όλη τη χώρα τις ρίζες τους, ώστε όπου κι αν πάνε να μην ξεχνούν ποτέ από πού έρχονται».

Η οικογενειακή φωτογραφία των Ρεν έγινε γρήγορα δημοφιλής στο ίντερνετ και προσέλκυσε πλήθος σχολίων και αστείων.

«Γνωρίζονται καν μεταξύ τους;» , «Αν γνωρίσουν κάποιον και τους αρέσει, μπορούν να παντρευτούν;», «Υπάρχει μια παράδοση στην Κίνα που οι ενήλικες δίνουν χρήματα στα παιδιά σε κόκκινα πακέτα. Όταν αρχίσουν να τα δίνουν θα κλαίνε κιόλας;», «Τα παιδιά της οικογένειας θα μαζεύουν χρήματα μέχρι να μην αντέχουν άλλο», ήταν κάποια από τα σχόλια.