Trending Now

@alex.pgs: Από μικρός στο instagram

Είναι 14 ετών και αγαπάει τη φωτογραφία όσο και εμείς. Η #athensvoice μίλησε μαζί του

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 597
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336616-700135.jpg

Στο Instagram είναι ο @alex.pgs. Είναι νεαρός σε ηλικία και αγαπάει πολύ τη φωτογραφία. Ανεβάζει καθημερινά ανθρώπους, κτίρια, ζώα, σέρφερ, τοπία, την Αθήνα και ό,τι άλλο του κινήσει το ενδιαφέρον. Μας έστειλε φωτογραφίες. 

Ποιος είσαι, @alex.pgs;

Γεια σας! Με λένε Αλέξη Παναγιωτόπουλο και είμαι 14 χρονών. 

Πότε ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τη φωτογραφία;

Όλα ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια περίπου, τελείως για πλάκα, που είχα μία απλή φωτογραφική μηχανή και τράβαγα φωτογραφίες πηγαίνοντας διακοπές με τους γονείς μου.

Ο @alex.pgs είναι 14 χρονών και του αρέσει να φωτογραφίζει ανθρώπους, κτίρια, ζώα, την Αθήνα και ό,τι άλλο του κινήσει το ενδιαφέρον

Θα ήθελες να σπουδάσεις κάτι σχετικό;

Θέλω να σπουδάσω φωτογραφία, καθώς ό,τι βλέπω με εμπνέει να το τραβήξω, και ήδη βγάζοντας φωτογραφίες με πιο έμπειρους φωτογράφους φίλους μου μαθαίνω περισσότερα και γίνομαι καλύτερος.

Τι σε τραβάει στη φωτογραφία;

Η φωτογραφία για μένα είναι κάτι ξεχωριστό. Με τράβηξε το ότι μπορώ να απαθανατίσω την κάθε στιγμή και να δείξω μέσα από το φακό μου αυτό που εγώ βλέπω. 

 

Τι σου αρέσει στο Instagram;

Instagram! Το instagram αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα δημοφιλέστερα sosial media στον κόσμο. Αυτό που μ’ αρέσει είναι πως δείχνω στον κόσμο τη συλλογή των φωτογραφιών μου που τραβάω καθημερινά. 

Ο @alex.pgs είναι 14 χρονών και του αρέσει να φωτογραφίζει ανθρώπους, κτίρια, ζώα, την Αθήνα και ό,τι άλλο του κινήσει το ενδιαφέρον

Πιστεύεις ότι την εποχή του ίντερνετ/ίνσταγκραμ μπορεί οποιοσδήποτε να γίνει φωτογράφος;

Όλοι μπορούν να δείξουν τις φωτογραφίες τους πιο εύκολα με το internet, αλλά νομίζω η φωτογραφική άποψη του καθενός, το ταλέντο και η καθημερινή εξερεύνηση μέσα από το φακό κάνουν κάποιο φωτογράφο.

Ασπρόμαυρο ή έγχρωμο;

Μου αρέσουν και οι ασπρόμαυρες και οι έγχρωμες φωτογραφίες. Το ασπρόμαυρο μ’ αρέσει γιατί μπορείς να δεις σκιές και αντιθέσεις. Οι έγχρωμες φωτογραφίες γιατί σε ένα πορτρέτο βλέπεις πολύ ωραίες αποχρώσεις και έντονες λεπτομέρειες του προσώπου.

Τι κατά τη γνώμη σου κάνει μια φωτογραφία ξεχωριστή;

Η κάθε φωτογραφία για μένα είναι ξεχωριστή. Έστω και μια μικρή λεπτομέρεια ή αντίθεση μπορεί να κάνει μια φωτογραφία ιδιαίτερη. 


ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ

Βλέπουμε όλη την Ελλάδα με τα μάτια σας. Βλέπουμε τη ζωή μέσα από τα μάτια σας. Στείλτε μας τις φωτoγραφίες σας στο timeline μας χρησιμοποιώντας το #athenvoice στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ