Trending Now

3 πανεύκολα και λαμπερά χτενίσματα για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Ή αλλιώς πώς θα κάνουμε, φέτος, μόνες μας και χωρίς κόπο τα πιο λαμπερά χτενίσματα για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335522-697028.jpg
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Φίλες μου (οι φίλοι αυτής της στήλης έχουν εγκαταλείψει προ πολλού), σήμερα θα σας δείξω βήμα-βήμα 3 πανεύκολα χτενίσματα που μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι μας για το φετινό ρεβεγιόν. Μάλιστα και τα 3 είναι εμπνευσμένα από διεθνείς οίκους μόδας και fashion icons. Τι, παίζουμε; Μας θέλω υπέρλαμπρες για το 2017. Κάλεσα, λοιπόν, τη φίλη και κορυφαία hair stylist Σοφία Νομικού και σας ετοιμάσαμε τα πιο ιδιαίτερα, τα πιο λαμπερά, τα πιο glam χτενίσματα για τη μεγάλη βραδιά. Ας ξεκινήσουμε. 

Φωτογραφίες-Video: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ


Νο 1: «Το φιογκάτο»

Φέτος, η τάση στα μαλλιά είναι να μη δείχνουν πολύ στυλιζαρισμένα. Θέλουμε να φαίνονται ελαφρώς ατημέλητα, για αυτό δεν προτιμούμε ούτε την πολλή μπούκλα, ούτε τα πολύ αυστηρά ισιώματα. Χαλαρά πράγματα, κορίτσια. Το πρώτο χτένισμα, «το φιογκάτο» (οι ονομασίες είναι δικής μου εμπνεύσεως, μην τις γκουγκλάρεις), είναι εμπνευσμένο από τον Sam McKnight, τον hair artist που επιμελείται τα μαλλιά στις πασαρέλες των πιο αναγνωρισμένων οίκων μόδας εδώ και 3 δεκαετίες. Ιδού η πρότασή του.

«Το φιογκάτο». Φέτος, η τάση στα μαλλιά είναι να μην δείχνουν πολύ στυλιζαρισμένα. Θέλουμε να φαίνονται ελαφρώς ατημέλητα, γι' αυτό δεν προτιμούμε ούτε την πολλή μπούκλα, ούτε τα πολύ αυστηρά ισιώματα. Χαλαρά πράγματα, κορίτσια. Το πρώτο χτένισμα, «το φιογκάτο» (οι ονομασίες είναι δικής μου εμπνεύσεως, μην τις γκουγκλάρεις) είναι εμπνευσμένο από τον Sam McKnight, τον hair artist, που επιμελείται τα μαλλιά στις πασαρέλες των πιο αναγνωρισμένων οίκων μόδας εδώ και 3 δεκαετίες. Ιδού η πρότασή του.

Πώς το κάνουμε; 

Ξεκινάμε με μία αυστηρή χωρίστρα στη μέση. Στη συνέχεια, δίνουμε όγκο στην κορυφή με λίγο κρεπάρισμα και τα υπόλοιπα μαλλιά τα πιάνουμε μία ελαφρώς ατημέλητη χαμηλή αλογοουρά. Ασφαλίζουμε με το ειδικό λαστιχάκι και σταθεροποιούμε με λακ.

Ξεκινάμε με μια αυστηρή χωρίστρα στη μέση. Στη συνέχεια, δίνουμε όγκο στην κορυφή με λίγο κρεπάρισμα και τα υπόλοιπα μαλλιά τα πιάνουμε μία ελαφρώς ατημέλητη χαμηλή αλογοουρά. Ασφαλίζουμε με το ειδικό λαστιχάκι και σταθεροποιούμε με λακ.

Παίρνουμε όποια κορδέλα μας αρέσει, σε ό,τι χρώμα μας αρέσει, και κάνουμε ένα κόμπο. Στη συνέχεια, τη γυρίζουμε γύρω από το μαλλί για να καλύψει το λαστιχάκι αρκετές φορές και τη δένουμε φιόγκο. Καλό θα ήταν να ταιριάζει η κορδέλα με το τι θα φοράμε εκείνο το βράδυ. Τα χρώματα που είναι στα SOS είναι χρυσό, μπορντό, μαύρο, nude, κόκκινο, royal blue και βαθύ μοβ.

Παίρνουμε όποια κορδέλα μας αρέσει, σε ό,τι χρώμα μας αρέσει, και κάνουμε ένα κόμπο. Στη συνέχεια, τη γυρίζουμε γύρω από το μαλλί για να καλύψει το λαστιχάκι αρκετές φορές και τη δένουμε φιόγκο. Καλό θα ήταν να ταιριάζει η κορδέλα με το τι θα φοράμε εκείνο το βράδυ. Τα χρώματα που είναι στα SOS είναι χρυσό, μπορντό, μαύρο, nude, κόκκινο, royal blue και βαθύ μοβ. 

Έτοιμη!Έτοιμη!


Νο 2: «Το γκλιτεράτο»

Αυτό το χτένισμα είναι εμπνευσμένο από τη μία και μοναδική Gigi Hadid στην εμφάνισή της στο φετινό Met Gala. Το έκανε και η Rita Ora, αλλά τι να μας πει το κορίτσι. Το λοιπόν, η Gigi επέλεξε να χρωματίσει τη χωρίστρα της με ασημί γκλίτερ. Μπράβο και πάλι μπράβο για την ιδέα. Ιδού.

 «Το γκλιτεράτο». Αυτό το χτένισμα είναι εμπνευσμένο από τη μία και μοναδική Gigi Hadid στην εμφάνισή της στο φετινό Met Gala. Το έκανε και η Rita Ora, αλλά τι να μας πει το κορίτσι. Το λοιπόν, η Gigi  επέλεξε να χρωματίσει τη χωρίστρα της με ασημί γκλίτερ. Μπράβο και πάλι μπράβο για την ιδέα. Ιδού.

Πώς το κάνουμε; 

Ξεκινάμε με μία απλή προετοιμασία με το πιστολάκι ισιώνοντας ελαφρώς, ώστε να φαίνονται τα μαλλιά μας γυαλιστερά. Μην ξεχάσεις να γλυκάνεις τις άκρες, δουλεύοντας με τη βούρτσα προς τα μέσα. Στη συνέχεια, κάνουμε μια παχιά χωρίστρα στην πλευρά που μας κολακεύει, αφού έχουμε κρεπάρει λιγάκι την κορφή. Ολοκληρώνουμε, φέρνοντας τα μαλλιά από τη μία πλευρά, τοποθετώντας τσιμπιδάκια (δεν μας πειράζει καθόλου να φαίνονται).

Ξεκινάμε με μία απλή προετοιμασία με το πιστολάκι ισιώνοντας ελαφρώς, ώστε να φαίνονται τα μαλλιά μας γυαλιστερά. Μην ξεχάσεις να γλυκάνεις τις άκρες, δουλεύοντας με τη βούρτσα προς τα μέσα. Στη συνέχεια, κάνουμε μια παχιά χωρίστρα στην πλευρά που μας κολακεύει, αφού έχουμε κρεπάρει λιγάκι την κορφή. Ολοκληρώνουμε, φέρνοντας τα μαλλιά από τη μία πλευρά, τοποθετώντας τσιμπιδάκια (δεν μας πειράζει καθόλου να φαίνονται).

Έπειτα, φτιάχνουμε το γκλίτερ μας πανεύκολα. Αναμειγνύουμε, δηλαδή, σε ένα μπουκαλάκι τζελ για τα μαλλιά και απλό γκλίτερ. Το τοποθετούμε στη χωρίστρα και το απλώνουμε όσο θέλουμε με μία βούρτσα. Προτείνω γκλίτερ σε  ασημί, χρυσό ή ροζ χρώμα.

Έπειτα, φτιάχνουμε το γκλίτερ μας πανεύκολα. Αναμειγνύουμε, δηλαδή, σε ένα μπουκαλάκι τζελ για τα μαλλιά και απλό γκλίτερ. Το τοποθετούμε στη χωρίστρα και το απλώνουμε όσο θέλουμε με μία βούρτσα. Προτείνω γκλίτερ σε ασημί, χρυσό ή ροζ χρώμα.

Έτοιμη!Έτοιμη!


Νο 3: «Το καρφιτσάτο»

Τούτο 'δω το χτένισμα, το εμπνευστήκαμε από τη φετινή πασαρέλα των Dolce & Gabbana, στην οποία τα μαλλιά ήταν στολισμένα με λαμπερά ρετρό αξεσουάρ (καρφίτσες και σκουλαρίκια της γιαγιάς, που λέει ο λόγος). Πάρε μάτι.

 «Το καρφιτσάτο». Τούτο 'δω το χτένισμα, το εμπνευστήκαμε από τη φετινή πασαρέλα των Dolce & Gabbana, στην οποία τα μαλλιά ήταν στολισμένα με λαμπερά ρετρό αξεσουάρ (καρφίτσες και σκουλαρίκια της γιαγιάς που λέει ο λόγος). Πάρε μάτι.

Πώς το κάνουμε; 

Ξεκινάμε, πάλι, με μία απλή προετοιμασία με το πιστολάκι ισιώνοντας ελαφρώς, ώστε να φαίνονται τα μαλλιά μας γυαλιστερά. Στη συνέχεια, κρεπάρουμε την κορυφή λιγάκι. Παρακαλώ, όχι υπερβολές.

Ξεκινάμε, πάλι, με μία απλή προετοιμασία με το πιστολάκι ισιώνοντας ελαφρώς, ώστε να φαίνονται τα μαλλιά μας γυαλιστερά. Στη συνέχεια, κρεπάρουμε την κορυφή λιγάκι. Παρακαλώ, όχι υπερβολές.

Έπειτα, με τσιμπιδάκια στερεώνουμε τα μαλλιά από τη μία και από την άλλη πλευρά. Στο τέλος, διαλέγουμε μια αγαπημένη μας καρφίτσα και την τοποθετούμε στο κέντρο. Βασικά, όπου και να την βάλετε ωραία θα 'ναι.

Έπειτα, με τσιμπιδάκια στερεώνουμε τα μαλλιά από τη μία και από την άλλη πλευρά. Στο τέλος, διαλέγουμε μια αγαπημένη μας καρφίτσα και την τοποθετούμε στο κέντρο. Βασικά, όπου και να την βάλετε ωραία θα 'ναι. 

Έτοιμη!

Έτοιμη!


Κλείνοντας...

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την εξαιρετικά ταλαντούχα και πάντα ένα βήμα μπροστά color haircut and hairstyle artist, Σοφία Νομικού. Χρόνια συνεργάτιδα των White Room Productions, του X❤factor, αλλά και τώρα στο ΣουΚου του Αντ1 με την Μαρία Μπεκατώρου. Περισσότερα στη σελίδα της στο Facebook και στο Instagram...

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την εξαιρετικά ταλαντούχα και πάντα ένα βήμα μπροστά color haircut and hairstyle artist, Σοφία Νομικού. Χρόνια συνεργάτιδα των White Room Productions, του X❤factor, αλλά και τώρα στο ΣουΚου του Αντ1 με την Μαρία Μπεκατώρου. Περισσότερα στη σελίδα της στο Facebook και στο Instagram...

Επίσης, με όλη μου την καρδιά θέλω να σας ευχηθώ μία υπέρλαμπρη Πρωτοχρονιά. Ό,τι και να κάνετε, όπως και να χτενιστείτε, ό,τι και να φορέσετε, πλάι στους αγαπημένους μας ανθρώπους όλα είναι από μόνα τους υπέρλαμπρα. Απλά, με λίγο γκλίτερ περνάει πιο ευχάριστα η ώρα για μας τα κορίτσια. Υγεία και χαμόγελα σε όλους. 

Μην ξεχνάς, αν θέλεις να ορίσεις εσύ το επόμενο #jennyschallenge, στείλε μου στο jennyschallenge@athensvoice.gr και σύντομα θα το δεις στην οθόνη σου.

Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες.

Τζενάκι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ