- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δείτε πώς είναι μια βουτιά στο κενό από ουρανοξύστη 165 μέτρων
Παράτολμο base jump στο Σάο Πάολο
Δύο παράτολμοι Βραζιλιάνοι αλεξιπτωτιστές πήδηξαν από έναν ουρανοξύστη 40 ορόφων στην καρδιά του Σάο Πάουλο, αφού ξεγέλασαν πρώτα τους άνδρες της ασφάλειας του κτιρίου. Το σπορ αποκαλείται base jump (άλμα από σταθερό σημείο, κτίριο, κεραία, γέφυρα ή γκρεμό και όχι από αεροσκάφος) και θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, ο Αρτούρ Ζανέλα και ο Τιάγκο Νεγκάο σχεδίαζαν αυτό το άλμα επί έναν μήνα. Το εκτέλεσαν την Τετάρτη και το Σάββατο έδωσαν το βίντεο στον ιστότοπο.
Το άλμα τους είχε διάρκεια 13 δευτερόλεπτα, τα τρία από τα οποία ήταν σε ελεύθερη πτώση. Προσγειώθηκαν σε μια λεωφόρο στις 22.30, ώρα που η κυκλοφορία έχει αραιώσει και αφού υπολόγισαν προηγουμένως πόσο χρόνο παραμένουν σταματημένα τα αυτοκίνητα όταν ανάψει το κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη, εξήγησε ο Ζανέλα. Το κτίριο Ιτάλια είναι το δεύτερο ψηλότερο του Σάο Πάουλο (165 μέτρα) και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Πριν πηδήξουν οι δύο αθλητές δείπνησαν και ήπιαν ένα μπουκάλι κρασί στο εστιατόριο του ουρανοξύστη, στον τελευταίο όροφο. Κατόπιν πήγαν στις τουαλέτες για να ετοιμαστούν.
"Αντιληφθήκαμε αμέσως ότι μας κοίταζαν περίεργα γιατί φορούσαμε τζιν, μπλουζάκια και σακίδια πλάτης", είπε ο Ζανέλα. Βιάστηκαν έτσι να πάνε στη σκάλα που οδηγεί στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου και πρόλαβαν να πηδήξουν πριν τους εμποδίσουν οι φύλακες. Αφού προσγειώθηκαν με ασφάλεια πήγαν να γιορτάσουν το κατόρθωμά τους σε ένα μπαρ. Η διεύθυνση του ουρανοξύστη θα αποφασίσει αν θα επιδιώξει τη δικαστική δίωξη των δύο αλεξιπτωτιστών, σημείωσε ο G1. Στον ίδιο ουρανοξύστη είχε αναρριχηθεί το 2008 ο Γάλλος Αλέν Ρομπέρ, ο αποκαλούμενος και "άνθρωπος-αράχνη".
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η 75χρονη Μεξικανή ηθοποιός Λιν Μέι πίστευε ότι έκανε ενέσεις κολλαγόνου, αλλά, όπως καταγγέλλει, της χορηγήθηκε ένα επικίνδυνο μείγμα από βρεφικό και μαγειρικό λάδι και νερό.
Το αναπάντεχο gossip που ακούστηκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή
Η αντίδραση της αστυνομίας και το χιούμορ του δήμου
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Το κόλπο για να μην περιμένεις 3 εβδομάδες έχει μια σκοτεινή πτυχή
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει δημόσια τοποθέτηση από την ίδια
Ο Νταν Λέβι κατηγόρησε τον κωμικό Σέιν Γκίλις για μισογυνισμό
Εμφανίστηκε στη γιγαντοοθόνη του γηπέδου
Τι απάντησε η Frontier Airlines
Έγινε η πρώτη γυναίκα στη χώρα που πέταξε μόνη της με μαχητικό αεροσκάφος Saab JAS 39C Gripen
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η φωτογραφία που την «έκαψε»
Σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.