Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 590

Μυρτώ, έχω απογοητευθεί από τους ανθρώπους και από εμένα...

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 590
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330061-682834.jpg

Μυρτώ, έχω απογοητευθεί από τους ανθρώπους και από εμένα. 11 χρόνια κολλητές και φαίνεται ότι τελικά δεν έχουμε τίποτα κοινό και τίποτα να πούμε. Πώς γίνεται; Και το άσχημο είναι ότι δεν έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό, δηλαδή... απλώς μας τελείωσε. -Ε.Π.

Μερικές φιλίες είναι για τα μπάζα. Πορεύεσαι μέσα στα χρόνια νομίζοντας ότι όλα είναι τέλεια και ένα πρωί ξυπνάς και απλώς ξεσκονίζεις από πάνω σου ένα τίποτα. Είναι πολύ λυπητερό, πάρα πολύ. Άμα το καταλάβεις εγκαίρως, τουλάχιστον κερδίζεις χρόνο αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές το αντιλαμβάνεσαι αργά και απλώς κάθεσαι σαν τον ηλίθιο και αναρωτιέσαι ποιος είναι αυτός ο ξένος άνθρωπος που έχεις μοιραστεί μαζί του τόσα πολλά δικά σου κομμάτια. Σας καταλαβαίνω, δεν ξέρετε πόσο. Παρ’ όλα αυτά είμαι πολύ σίγουρη ότι το «απλά μας τελείωσε» δεν παίζει. Κάτω από αυτή τη φράση, αν ξύσετε λίγο, θα βρείτε ένα σωρό κοιτάσματα πυρακτωμένης ύλης που απλώς την κατάπιαν και οι δύο πλευρές μέσα στο χρόνο. Ο οποίος παρεμπιπτόντως τα φανερώνει όλα. Γι’ αυτό μην ορκίζεστε κιόλας ότι τέλειωσε. Στις καλές εκδοχές αυτού του τραύματος υπάρχουν και ιστορίες που μετά τη σιωπή και την απόσταση έγιναν μεθυσμένες νύχτες συζητήσεων, καβγάδων, παραπόνων και δακρύων, και μετά ξανάγιναν φιλίες – τραυματισμένες, αλλά οπωσδήποτε φιλίες. 


Μυρτώ, είμαι 16 χρονών και πάω δευτέρα λυκείου. Σχεδόν όλες οι φίλες μου έχουν κάνει σεξ ενώ εγώ όχι και νιώθω άσχημα. Νιώθω ότι είμαι κατώτερη και ότι δεν μετράω σαν κοπέλα ενώ γενικά πολλοί κατά καιρούς με έχουν προσεγγίσει ερωτικά. Έχω πει στο αγόρι μου ότι έχω προχωρήσει αλλά ήταν ψέματα. Νιώθω πως, αν προχωρήσω με κάποιον, δεν θα μου αρέσει ή φοβάμαι μήπως δεν του αρέσει το στήθος μου. Δεν ξέρω τι να κάνω, νιώθω πολύ άσχημα.

Α. Η πρώτη φορά στη ζωή ενός κοριτσιού είναι κάτι που δεν το ξεχνάει ποτέ γι’ αυτό έχει νόημα να το κάνει μόνο όταν νιώθει έτοιμη, οπότε καλό είναι να περιμένεις να νιώσεις έτοιμη με κάποιον που θεωρείς ξεχωριστό.

Β. Η πρώτη φορά δεν είναι και κάτι φοβερό αν σκεφτεί κανείς ότι το κορίτσι δεν ξέρει πού του πάνε τα τέσσερα, έχει άγχος και επίσης ψιλοπονάει. Οπότε και να σου βγει μάπα, απλώς θα ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη που της βγήκε μάπα – αντίθετα απ’ όσα λένε οι ρομαντικές ιστορίες αγάπης.

Αυτές είναι οι δύο θεωρίες που έχουν επικρατήσει για την πρώτη φορά και τις έχω ακούσει και τις δύο από πολύ κόσμο. Στη θέση σας θα έκανα μια συγχώνευση των δύο θεωριών και θα πορευόμουν αναλόγως. Αν νιώσετε άσχημα την πρώτη φορά του σεξ, δεν θα σας πάρει κανείς το κεφάλι ότι τα κάνατε όλα στραβά. Όμως γιατί πρέπει σώνει και ντε να βιαστείτε για να προλάβετε τις φίλες σας; Η μία κολλητή μου έκανε σεξ στα 14 και η άλλη στα 19. Δεν μπορώ να σας πω ότι έζησε καμία από τις δύο το φοβερό θαύμα, πάντως είναι και οι δύο μια χαρά και μετέπειτα πέρασαν σούπερ με το σεξ. Μην αγχώνεστε και μη λέτε ψέματα στο αγόρι σας για να νομίζει ότι είσαστε προχωρημένη. Δεν φαντάζομαι να σας διάλεξε γι’ αυτό. Όσο για το στήθος σας, οκ, κάθε σώμα έχει τα θέματά του και κάθε ψυχή τα δικά της. Νομίζω θα νιώσετε πολύ ελεύθερη αν εμπιστευτείτε στον άλλο το φόβο σας και, πού ξέρετε, μπορεί αυτός να είναι ο τρόπος να λυθούν τα μάγια και να χαλαρώσουν τα σώματα. Φιλιά.


Μυρτώ μου, είμαι πολλά χρόνια μόνη για ευνόητους λόγους και τελευταία έχω γνωρίσει έναν τύπο ο οποίος με διεκδικεί, διανύει χιλιόμετρα, δουλεύει πολύ αλλά πάντα βρίσκει χρόνο για μένα, μου κάνει εκπλήξεις (οκ, όταν κάποιος έρχεται απροειδοποίητα σπίτι σου για να σου δώσει ένα φιλί σε τσεκάρει και λίγο αλλά δεν παύει να είναι έκπληξη), με φροντίζει, δεν φοβάται να κοιμηθούμε μαζί το βράδυ μη δεθούμε, το σεξ είναι φανταστικό και πολύ κ.λπ. αλλά έχουν περάσει ήδη τρεις βδομάδες και ακόμα δεν έχει κάνει ένα κουλό. Πώς να το διαχειριστώ; Να περιμένω κι άλλο;

Μα τι λέτε τώρα; Χωρίστε τον αμέσως. Μην ξεχάσετε να του κάνετε και ένα μεγάλο καβγά ή, ακόμη καλύτερα, κερατώστε τον για να μάθει να μην καταστρέφει τις προσδοκίες του άλλου. Άντε μωρέ με το κοπρόσκυλο που ήρθε να μας παραστήσει τον πρίγκιπα στα καλά καθούμενα, όξω ρε.

Υ.Γ. Μετά κάντε και καμιά βόλτα από κάνα γιατρό. Της γνωστής και αγαπημένης ειδικότητας. 


Στείλε το γράμμα σου ταχυδρομικά ή στο fax της A.V. ή στο info@athensvoice.gr για τη στήλη Μίλα μου βρώμικα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ