Trending Now

400 μαθητές έγιναν μια δυνατή φωνή συμπαράστασης για τον αγαπημένο τους καρκινοπαθή καθηγητή

Κάτω από το παράθυρο του σπιτιού του ψέλνουν εκκλησιαστικούς ύμνους που εκείνος τους δίδαξε στο σχολείο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μαθητές ενός αμερικανικού γυμνασίου έδωσαν ένα μάθημα συμπόνιας και ανθρωπιάς. Όλο το σχολείο, δηλαδή οι 400 μαθητές της Πρεσβυτεριανής Ακαδημίας του Ιησού στο Νάσβιλ, παράτησε το μάθημα και πήγε έξω από το σπίτι του καθηγητή Μπεν Έλις, ο οποίος πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου και λόγω της χημειοθεραπείας δεν είναι πια σε θέση να διδάσκει. Καθηγητής Λατινικών και εκκλησιαστικών ύμνων ο κ. Έλις έχει διδάξει πολλούς ύμνους στα παιδιά και λάτρευε να ψέλνει μαζί τους.

Όλο το σχολείο πήγε έξω από το παράθυρό του και έψαλε αγαπημένους ύμνους του καθηγητή τους για να του δώσουν θάρρος και κουράγιο να παλέψει με την αρρώστιά του και να γίνει καλά. «Ήταν ένα πολύ δύσκολο πρωινό. Το προηγούμενο βράδυ είχα κάποια άσχημα νέα», λέει ο καθηγητής, του οποίου η συγκίνηση από την πρωτοβουλία των παιδιών δεν περιγράφεται με λόγια.

Η ιδέα ήταν του διευθυντή του σχολείου. «Ο Μπεν μας αγαπούσε όλους. Σταματήστε ό,τι κάνετε, μπείτε στα λεωφορεία και πάμε σπίτι του να υμνήσουμε τον Κύριο μαζί», είπε ο διευθυντής Νέιτ Μάροου στους μαθητές του σχολείου.