Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 567

Γιατί; Γιατί να μην υπάρχει εμπιστοσύνη και φιλία;

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 567
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321481-643114.jpg

Αγαπητή Μυρτώ, είναι ένας τύπος στη θεατρική ομάδα και μέσα στο μάθημα όλο ασχολείται μαζί μου. Μια φορά είχε πει «όταν θέλουμε κάτι το διεκδικούμε» και με κοίταξε μες στα μάτια. Αλλά εκτός μαθήματος είναι λίγο απλησίαστος, ντρέπομαι κι εγώ λίγο. Όμως και εγώ δεν είμαι σίγουρη τι νιώθω, αν είναι πιο θεωρητικό όλο αυτό. Φοβάμαι και να εκφράσω τα συναισθήματα. Δεν ξέρω, τι φάση; Ευχαριστώ :) Ε.Π.Β

Περιμένετε λίγο μήπως ξεκουνηθεί και διεκδικήσει αυτό που θέλει. Αν το διεκδικήσει, τότε βλέπετε κι εσείς τι νιώθετε. Αν δεν κάνει τίποτα, κακό δικό του. Έτσι κι αλλιώς, πουθενά δεν γράψατε καθαρά ότι τον γουστάρετε.

Υ.Γ. 1 Αν πάλι τον γουστάρετε και δεν κάνετε κάτι, κακό δικό σας.

Υ.Γ. 2 Δε θα αποφύγετε κάτι που το έχουμε πάθει όλοι. Χαλαρώστε, μια αποτυχία δεν είναι προς θάνατον.


Μυρτώ, γεια σου. Είμαι ένας 20χρονος φοιτητής που θεωρούμαι αντικειμενικά ωραίο παιδί, λένε ότι είμαι έξυπνος, έχω πολύ καλούς φίλους, αλλά κάτι μου λείπει. Κι αυτό είναι μια σχέση. Είμαι ακόμη παρθένος και δεν λέει να κάτσει η φάση. Λέω συχνά δεν πειράζει γιατί είμαι σε μια απαιτητική σχολή. Αντίθετα, όσο το λέω αυτό, με πιάνω να ασχολούμαι περισσότερο με τον υπολογιστή μου και μάλιστα να κάνω όλο και περισσότερο cyber-sex. Θεωρώ πως ο λόγος που το κάνω αυτό ειναι επειδή θέλω μια επικοινωνία, μια φωνή. Το ξέρω πως ακούγομαι σαν τον απόλυτο loser, αλλά έχω μπλοκάρει. Δεν ξέρω πια τι να κάνω. Νιώθω δειλός. Θέλω βοήθεια. Πώς θα βρω μια κοπέλα και μάλιστα του γούστου μου; Νομίζω πως πλέον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και από εκεί που οι γυναίκες αναρωτιόντουσαν «μα πού πήγαν όλοι οι άντρες;» τώρα έφτασε η σειρά των αντρών να κάνουν αυτή την ερώτηση. 

Ανυπομονώ για την απάντησή σου. 

Υ.Γ. ΒΟΗΘΕΙΑ!

Δειλός ξεδειλός, άμα θέλετε επικοινωνία κόψτε το cyber sex και μπείτε στον κόπο να βγείτε στον κόσμο. Οι γυναίκες είναι εκεί που ήταν πάντα, όπως και οι άντρες. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.

Υ.Γ. 1 Ο υπολογιστής είναι ένα σύμπαν που κάποια στιγμή δεν μας φτάνει. Θα έπρεπε να χαίρεστε που δεν σας φτάνει πια.

Υ.Γ. 2 Ψυχοθεραπεία.


Γιατί; Γιατί να μην υπάρχει εμπιστοσύνη και φιλία; Είμαι μόνο 18 χρονών και ήδη νιώθω την απόλυτη απογοήτευση από τη ζωή και τον κόσμο αλλά κυρίως από την κοπέλα που νόμιζα κολλητή μου και της άνοιξα την καρδιά μου για ένα θέμα, ένα μυστικό που με απασχολεί πάρα πολύ. Μυρτώ μου, δεν έχω μέχρι τώρα σεξουαλικές σχέσεις, δεν ξέρω, ίσως γιατί έχω μέσα μου μια αμφιβολία. Φοβάμαι πολύ ότι μου αρέσουν οι κοπέλες. Αυτό το κατάλαβα όχι γιατί έχω κάνει κάτι αλλά αισθάνομαι επιθυμία για το γυναικείο σώμα και ξέρω ότι αν έβρισκα λίγο θάρρος, θα δοκίμαζα. Όλα αυτά τα είχα καιρό μέσα μου και όπως καταλαβαίνεις ήθελα να τα συζητήσω, να ακούσω μια φιλική γνώμη χωρίς επίκριση, να τα μοιραστώ με κάποιον. Τα είπα λοιπόν στην κοπέλα που πίστευα για κολλητή μου, την έβαλα να ορκιστεί ότι δε θα πει τίποτα πουθενά, εκείνη είπε ότι είναι κουλ με τη φάση αυτή και να μην ανησυχώ καθόλου. Πριν περάσει μια βδομάδα το ήξερε όλη η παρέα. Η «κολλητή» το είπε στον γκόμενό της, αυτός το είπε στους άλλους και για να μη στα πολυλογώ προχτές που καθόμασταν όλοι μαζί για καφέ, ένα παιδί με είπε για πλάκα «λεσβία». Μυρτώ μου, εκείνη την ώρα ήθελα να πεθάνω, να εξαφανιστώ, να μην υπάρχω πουθενά. Και τώρα δεν θέλω να ξαναβγώ από το σπίτι μου. Φοβάμαι ότι το ξέρουν όλοι και οι γνωστοί και οι άγνωστοι, ότι θα περπατάω στο δρόμο και θα λένε πίσω από την πλάτη μου «να η λεσβία». Χρειάζομαι βοήθεια και είμαι απελπισμένη. Με την «κολλητή» δεν μιλάω, αλλά εκείνη προσπαθεί να ζητήσει συγνώμη με κάθε τρόπο. Τι να κάνω;

Φαντάζομαι πως το «τι να κάνω;» δεν έχει σχέση με την ηλίθια αλλά με το γενικό. Οι «κολλητοί» που προδίδουν μυστικά είναι γελοία υποκείμενα και δεν λέγονται «κολλητοί», ούτε αξίζουν συγνώμη. Το μόνο που αξίζουν είναι μια φτυσιά στα μούτρα και να πάνε στο διάολο. Υπάρχουν όμως κολλητοί κανονικοί, εκτός εισαγωγικών, φερέγγυοι και αλληλέγγυοι που μπορείς να βασιστείς και να αγαπήσεις. Δεν ξέρω κανέναν που να μην έφαγε κάποια στιγμή στη ζωή του τα μούτρα του με μούφα κολλητούς, δεν πά’ να πει όμως ότι όλος ο κόσμος είναι σκατά. Τσεκάρετε καλύτερα, πιο προσεκτικά, θα βρείτε.

Υ.Γ. Σας έτυχε κάτι πολύ χοντρό. Κρίμα. Από την άλλη πλευρά, ίσως αυτό το χυδαίο ξεμπρόστιασμα σας βοηθήσει (αναγκάσει) κάποια στιγμή να δείτε τον εαυτό σας πιο καθαρά. Την επίκριση εσείς η ίδια τη βάζετε στο παιχνίδι, από τη στιγμή που θεωρείτε το χαρακτηρισμό «λεσβία» άσχημο και υποτιμητικό. Οι χαρακτηρισμοί είναι όντως μια μαλακία. Μαλακία είναι επίσης να κολλάμε στους χαρακτηρισμούς και να μην ασχολούμαστε με την ουσία. Η οποία ουσία είναι οι ανάγκες μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ