Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 561

Μιλάμε για πολύ μπερδεμένη βδομάδα. Πού να αρχίσει και η έκλειψη, μύλος θα γίνει.

Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 561
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αγαπητή Μυρτώ, θέλω εδώ και πολύ καιρό να σου στείλω, οπότε τώρα δεν ξέρω τι να σου πρωτοπώ. Για το ότι στα 21 μου, ερωτεύτηκα για πρώτη φορά τον Δ; Για τη φίλη φίλου, που μου έστελνε «προκλητικά» μηνύματα, εξαφανίζεται και κάθε φορά που εμφανίζεται το ίδιο τροπάριο (ματιές, έντονα βλέμματα κ.λπ.); Για τον ενθουσιασμό του περασμένου καλοκαιριού που με έκανε να φάω τα μούτρα μου; Για τον Κ, που ενώ έχει σχέση, κάθε φορά που βγαίνουμε, λέει πόσο πολύ με αγαπάει και πόσο με έχει ερωτευτεί, κάνει σκηνές ζήλειας (what the fuck?), μόνο και μόνο για να με κάνει να τον σκέφτομαι; Για το ότι είμαι 24 χρονών και δεν έχω κάνει ακόμα σεξ; Ή μήπως για την Α; Με την οποία γνωριστήκαμε σε πλαίσια δουλειάς και τον τελευταίο μήνα βγαίνουμε και μιλάμε και κάθε φορά περνάω τέλεια και δεν ξέρω πώς να το χειριστώ όλο αυτο! Θέλω να πω ότι το μυαλό μου οργιάζει και τρώει συνέχεια κολλήματα. Ενθουσιάζομαι με κάθε καινούργια γνωριμία (τελευταία αυτή της Α), είτε είναι γυναίκα είτε είναι άντρας. Δεν εννοώ ότι τους θέλω όλους, αλλά τι γίνεται με αυτούς που θέλω; Το θέμα είναι, μήπως είμαι τρελή; Μήπως τα ’χω χαμένα; Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό που μου αρέσει και δεν θα μπορέσω να μάθω, θα μου πεις, αν δε δοκιμάσω. Όμως τι να κάνω, ρε Μυρτώ, πώς να τις χειρίζομαι αυτές τις καινούργιες γνωριμίες; Γιατί το να είμαι ειλικρινής δεν έχει οδηγήσει ποτέ πουθενά μέχρι στιγμής. Δεν είμαι από αυτές που βγαίνουν με σκοπό την αναζήτηση, ούτε από αυτές που ξέρουν πότε γίνεται παιχνίδι και φλερτ με κάποιον. Είμαι 24 χρονών και η σεξουαλική μου ζωή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Φταίει η αυτοπεποίθηση; Και τελικά μετράει η εμφάνιση ή το λέγειν; Να συνεχίσω να φοράω κόκκινο κραγιόν; :P

Η μόνη ξεκάθαρη απάντηση στις τόσες ερωτήσεις είναι αυτή για το κόκκινο κραγιόν: ναι.

Υ.Γ. 1 Δικαίωμά σας είναι, νομίζω, να μην έχετε κάνει ακόμα σεξ στα 24. Και στα 25. Και στα 26. Και στα 126. Ειδικά όταν δεν έχετε ακόμα αποφασίσει ποιος σας ελκύει αληθινά, ποιον εμπιστεύεστε αρκετά, ποιο σώμα και ποια μυρωδιά σάς εξιτάρει τόσο ώστε να πάτε προς τα εκεί. Επίσης, δικαίωμά σας είναι να ενθουσιάζεστε με κάθε καινούργια γνωριμία και να φλερτάρετε με το σύμπαν στα 24 σας – και μη μου λέτε ότι δεν ξέρετε πότε γίνεται παιχνίδι και φλερτ με κάποιον, μια χαρά ξέρετε.

Υ.Γ. 2 Το πρόβλημα προκύπτει όταν μέσα σε όλο το πανηγύρι χάνεται ή διακόπτεται η επαφή με τον εαυτό μας κι αρχίζει το ξόδεμα. Κοινώς, αν δεν θέλετε να είστε ειλικρινής με τους άλλους και πάλι δικαίωμά σας. Με τον εαυτό σας όμως μπείτε στον κόπο. Μόνο έτσι ξεμπλέκεται το κουβάρι.

Υ.Γ. 3 Και για να το θέσω πιο απλά, αν κατά βάθος αγχώνεστε με διάφορα διλήμματα του τύπου «λες να είμαι λεσβία;» και σας φρικάρει η ιδέα του πώς θα αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λογικό είναι να πηγαινοέρχεστε μπερδεμένη ανάμεσα σε δύο φύλα προσπαθώντας να μπερδευτείτε όσο γίνεται περισσότερο. Δεν λέω ότι συμβαίνει σώνει και καλά αυτό, μια υπόθεση κάνω.


Μυρτώ μου, γεια σου! Η αλήθεια είναι πως σου είχα ξαναγράψει στο παρελθόν. Τότε με είχες μπερδέψει λίγο, αυτή τη φορά ελπίζω να ξεμπερδευτώ, αν και δύσκολο το βλέπω. Ήμουν σε σχέση τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια περίπου. Στην αρχή ήμουν πολύ ερωτευμένη, τρεμάμενη θα έλεγα, σταδιακά όμως και επειδή όπως αποδείχτηκε, δεν θέλαμε τα ίδια πράγματα, μου πέρασε σιγά-σιγά και χωρίσαμε. Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκα ξανά με τον πρώην μου, την πρώτη μου μεγάλη σχέση και έναν άνθρωπο που αφήνοντας στην άκρη κάθε υποψία εγωισμού, ήταν πάντα εκεί για μένα. Περνάω όμορφα μαζί του, με κάνει να γελάω και να νιώθω ασφάλεια. Και το σεξ είναι καλύτερο από ποτέ. Κάτι όμως σαν να λείπει. Σαν να μην έφταναν αυτά, σήμερα μου έκανε σχεδόν ερωτική εξομολόγηση ένας τύπος παύλα φίλος που είχε συμβεί κάτι μεταξύ μας πριν από δέκα χρόνια περίπου αλλά έκτοτε συνέχισε ο καθένας τη ζωή του. Και είναι όλα αυτά στο μυαλό μου και απλά γυρνάνε. Και νιώθω περίεργα. Και ίσως στα λέω και περίεργα. Αν κατάλαβες κάτι και μπορείς να μου δώσεις ένα φως σε όλο αυτό, καλοδεχούμενο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά. -Π.Π.

Ξέρουμε τι λείπει. Οι πεταλούδες στο στήθος, τα μυρμήγκια στη ραχοκοκαλιά, οι μέλισσες στα αυτιά, τα καλειδοσκόπια στους αμφιβληστροειδείς – όλα όσα στερείται κάποιος προκειμένου να ζήσει μια σχέση που την χαρακτηρίζει η μαγική λέξη «ασφάλεια». Άμα νιώθεις ασφάλεια δεν φτεροκοπάει τίποτα. Απ’ την άλλη, πόσο μπορείς να αντέξεις ένα αδιάκοπο φτεροκόπημα και μάλιστα σε εποχές σαν αυτή;

Υ.Γ. Μιλάμε για πολύ μπερδεμένη βδομάδα. Πού να αρχίσει και η έκλειψη, μύλος θα γίνει.


Στείλε το γράμμα σου ταχυδρομικά ή στο fax της A.V. ή στο info@athensvoice.gr για τη στήλη Μίλα μου βρώμικα.