Trending Now

Ο Βαρουφάκης στην ίδια λίστα με τον Τζάστιν Μπίμπερ και την Κέιτλιν Τζένερ

Ο Guardian αποθεώνει «το κακό αγόρι του αντικαπιταλισμού» για το στιλ του

Μαριάννα Μαρμαρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην ίδια λίστα με την Κέιτλιν Τζένερ, τον Τζάστιν Μπίμπερ, αλλά και το εμότικον με το μονόκερο μπήκε ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο λόγος για τη λίστα της βρετανικής εφημερίδας Guardian με τους Style Stars της χρονιάς που ρίχνει αυλαία.

Το 2015 ήταν η χρονιά του, για πολλούς λόγους. Έγινε μέσα σε μία μέρα σταρ και ο πιο μισητός διαπραγματευτής των Ευρωπαίων. Ο Γιάνης Βρουφάκης μας απασχόλησε ποικιλοτρόπως τη χρονιά που πέρασε. Για τον Guardian, όμως, αυτό που τον ξεχώρισε ήταν το στιλ του, έτσι κατέλαβε τη θέση που του αξίζει στη λίστα με τους Style Stars του 2015.

Ο Έλληνας οικονομολόγος καταλαμβάνει την τετάρτη θέση στη λίστα με τη δημοσιογράφο Imogen Fox να σχολιάζει: «Είναι πολύ σπάνιο ένας άνδρας πολιτικός να δώσει στους style editors έναν λόγο για να σχολιαστούν πέραν ενός νέου κουρέματος μέχρι να αποδημήσουν εις Κύριον. Τι χαρά λοιπόν, όταν ο Βαρουφάκης, ο τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, τάραξε το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ (σ.σ. πρωθυπουργική κατοικία) φορώντας ένα δερμάτινο τζάκετ».

Η Βρετανή δημοσιογράφος χαρακτηρίζει τον Γιάννη Βαρουφάκη το «κακό αγόρι του αντικαπιταλισμού» ο οποίος είχε κάτι να πει επιλέγοντας «να ντυθεί αντισυμβατικά», δημιουργώντας γύρω του «λάτρεις των παρδαλών πουκαμισών του και των γυμνασμένων του μυών».

Τέλος, καταλήγει: «Ο οικονομολόγος γνωρίζει χωρίς αμφιβολία πώς να μιλήσει με τις ενδυματολογικές του επιλογές στον χώρο εργασίας».

Για την ιστορία, οι Style Stars του 2015, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian είναι οι:

  1. Κέιτλιν Τζένερ

    image

  2. Τζάστιν Μπίμπερ

    image

  3. Γκλόρια Στάινεμ

    image

  4. Γιάνης Βαρουφάκης

    image

  5. Σανέλ Όμπερλιν

    image

  6. Μπεν Γουίσο

    image

  7. Τζόαν Ντίντιον

    image

  8. Ζέιν Μαλίκ

    image

  9. Cookie Lyon

    image

  10. Το battenberg ή battenburg cake

    image

  11. To εμότικον Μονόκερος

    image