Trending Now

Δεν απειλούν το Facebook οι Anonymous

Παρά το προειδοποιητικό βιντεάκι στο youtube

Μάρω Ζήνα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καλά νέα για τους εθισμένους στο Facebook: δεν θα μείνουν ούτε λεπτό χωρίς να μαθαίνουν αν οι φίλοι τους τρώνε/ διαβάζουν/ νυστάζουν. Η γνωστή ομάδα των Anonymous (@AnonOps), μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο Twitter, διέψευσαν πως σχεδιάζουν οργανωμένη επίθεση κατά του Facebook. Γιατί να ήθελε κάποιος όμως να επιτεθεί στο Facebook; Μήπως γιατί ο ιδρυτής του, Mark Zukerbergh, άργησε να τεθεί κατά των SOPA και PIPA;

Το Διαδίκτυο είχε βουίξει τη Δευτέρα, μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο YouTube, το οποίο υποτίθεται είχαν κάνει upload οι Anonymous και στο οποίο απειλούσαν με επίθεση το Facebook, στο πλαίσιο του #OpGlobalBlackout. Το βίντεο ξεκινά με το σήμα των Anonymous. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο V, ο οποίος εξηγεί ότι «Έχει ξεκινήσει ένας διαδικτυακός πόλεμος μεταξύ των Anonymous, των πολιτών, και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών». Συνεχίζει λέγοντας ότι «παρόλο που τα [αντιπειρατικά νομοσχέδια] SOPA και PIPA πήραν αναβολή από το Κογκρέσο, αυτό δε μπορεί να εγγυηθεί ότι τα Internet Rights [διαδικτυακά δικαιώματα] μας είναι διασφαλισμένα». Εξηγεί επίσης τι ακριβώς πρέπει να κάνει όποιος θέλει να συμμετάσχει στην επίθεση κατά του Facebook, ισχυριζόμενος πως είναι αδύνατον να εντοπιστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες των ΗΠΑ που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικτυακή επίθεση.

Οι Anonymous επιτέθηκαν με επιτυχία πριν μερικές μέρες στο site του υπουργείου Δικαιοσύνης της Αμερικής, αλλά και το το site του CBS.