Trending Now

Ψήνεσαι για Γλυφάδα;

Τα έχει όλα η άτιμη η Γλυφάδα. Την πιο αυθεντική ιταλική καρμπονάρα, τους πιο ετοιμοπόλεμους bartenders και τις πιο περιποιημένες γυναίκες. Το τελευταίο είναι δική μου αυθαίρετη παρατήρηση.

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133444-303748.jpg

Έλαβα ένα παράξενο μήνυμα αυτή την εβδομάδα. Ο Χάρης Μπ. αυτολεξεί μου είπε «Τζενάκι μου γλυκό, έλα να σε περπατήσω στα μέρη μου και μην ανησυχείς, στο τέλος θα ψήνεσαι μόνο για πάρτη μου». Επειδή ο άνθρωπος –ευγενέστατος δε λέω– δεν μου ανέφερε ποτέ τα «μέρη» του, αποφάσισα με το έτσι θέλω να κατέβω αυτή την εβδομάδα παραλία, και συγκεκριμένα Γλυφάδα.


«Τι να μας πει το Μαϊάμι;»

«Ramino». Το πιο cosy ιταλικό της περιοχής

Ψήνεσαι για Γλυφάδα;

«Ramino» στα ιταλικά σημαίνει μικρό χάλκινο μαγειρικό σκεύος. Επίσης είναι το γνωστό ράμι, παιχνίδι τράπουλας για παρέα. Το νέο ιταλικό εστιατόριο της Γλυφάδας είναι με λίγα λόγια cosy, χάλκινο και παρεΐστικο και πίστεψέ με οι λάτρεις της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας θα το λατρέψουν. Προσεγμένο μενού με κλασικές ιταλικές γεύσεις από τον chef Χρήστο Γιατράκο, εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό και μια ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Αν συνυπολογίσεις ότι φτιάχνει και την πιο πεντανόστιμη καρμπονάρα της Αθήνας, απλά ξεκίνα τώρα απ' όπου κι αν βρίσκεσαι.

Τι πρέπει να ξέρεις

* Το «Ramino» ανήκει στον όμιλο Καστελόριζο με χρόνια εμπειρίας στο χώρο του φαγητού και 9 εστιατόρια σε όλη την Αθήνα, όπως το ιστορικό «Καστελόριζο» στη Βάρκιζα, οι «Ορίζοντες» στον Λυκαβηττό (η πιο ωραία θέα της Αθήνας, το λέω εγώ) ή το «Ρακί Μεζέ» στην Καλλιθέα.

Ψήνεσαι για Γλυφάδα;

Μα κοίτα ατμόσφαιρα, σε παρακαλώ.

Ψήνεσαι για Γλυφάδα;

Και η παραγγελία μου είναι έτοιμη από τα χεράκια του chef.

Ψήνεσαι για Γλυφάδα;

Δοκιμάσαμε «Tartar σολομού» με κρέμα αβοκάντο, φινόκιο και μπρικ, πίτσα «Μαργαρίτα» με μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού και ρόκα και, φυσικά, «Spaghetti alla carbonara» με πανσέτα δικής τους ωρίμανσης, πεκορίνο και κρόκο αυγού. Στα συνιστώ, ανεπιφύλακτα.

Ψήνεσαι για Γλυφάδα;

Αυθεντική ιταλική πίτσα με λεπτή ζύμη, καλοψημένη και κορυφαία σάλτσα ντομάτας που θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου...

Ψήνεσαι για «Ramino»; Τότε βουρ... A. Μεταξά 38, Γλυφάδα, 2108944430


«Mosaiko». Εδώ παίζει η φάση.

Ψήνεσαι για Γλυφάδα;

Το «Mosaiko» καιρό τώρα είναι το στέκι όσων γουστάρουν τα μαγαζιά του κέντρου, αλλά θέλουν να είναι και κοντά στο σπίτι τους. Πιο εναλλακτικό κοινό, οικογενειακή ατμόσφαιρα, χορευτικό κλίμα με indie pop, hip hop, electro και rock επιλογές, τρομερά προσεγμένη κάβα (από τις μεγαλύτερες στην περιοχή με πάνω από 40 ουίσκι, 30 ρούμια, 24 τζιν και 22 βότκες) και διαφορετικό dj κάθε μέρα στα dexx (ενδεικτικά αναφέρω Σπύρος Παγιατάκης από τον Best, Dj Spector από τον Pepper και πολλοί άλλοι), τι άλλο θες;

Τι πρέπει να ξέρεις 

* Από μέρα σε μέρα βγαίνει και ο καινούργιος κατάλογος κοκτέιλ και όχι μόνο, από τους Δημήτρη Γούζιο, Δημήτρη Ζόγα και Νικήτα Βασιλόπουλο υπό τον τίτλο «Μosaikoholics. The handbook». Πίστεψέ με δοκίμασα μερικά κοκτέιλς και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Α! Και το σημαντικότερο. Εδώ παίζει happy hour μέχρι τις 20.00 και όλα τα κοκτέιλς κοστίζουν 8 ευρώ.

Ψήνεσαι για Γλυφάδα;

Sneak peek του καινούργιου καταλόγου.

image

Δοκιμάσαμε «Negroni Scuro» και «The Walkin Dead» και ξετρελαθήκαμε με το φωτογράφο των μεγάλων επιτυχιών Θανάση Καρατζά με τ’ όνομα.

image

Είπαμε, το μαγαζί είναι στέκι.

image

Ένα χέρι με δείχνει ή είναι η ιδέα μου;

Ψήνεσαι για «Mosaiko»; Τότε βουρ... Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, 2108983208


 «Holy Spirit». Τhe place to be.

image

Από το μαύρο χαρτί τουαλέτας μέχρι το Μίνι Κούπερ που είναι κρεμασμένο στον τοίχο, μέχρι τα κοκτέιλς που σερβίρονται σε γυναικεία τσαντάκια και μέχρι το σλόγκαν «tinamaspeitomiami» που δεσπόζει πάνω από το bar, το «Holy Spirit» τα έχει όλα για να είναι το απόλυτο must της Γλυφάδας και να το βρίσκεις πάντα γεμάτο. Είναι fun, είναι cool, έχει τους πιο ετοιμοπόλεμους bartenders και τον πιο άπαιχτο ιδιοκτήτη που ακούει στο όνομα Ξαβιέ και μέσα σε όλα αυτά τρομερά κοκτέιλς σε κανονικό, large ή extra large μέγεθος, καθώς και νόστιμη πίτσα και επικά holy dogs.

Τι πρέπει να ξέρεις

* Υπάρχει και η ακόμα πιο καλοκαιρινή έκδοση του «Holy Spirit» στην παραλία του Varkiza Resort - YaBanaki, το «Holy Spirit Beach Bar». To τι γίνεται πραγματικά εκεί είναι μοναδικό. Μία βουτιά και το κοκτέιλ σου σε πλαστικό ποτηράκι θα σε πείσει.

image

Nα σας συστήσω τον Βασίλη και τον Κώστα πίσω από την μπάρα και πίσω από τα «λίγα» κοκτέιλς που μου έφτιαξαν για να δοκιμάσω. Εσύ δοκίμασε –οπωσδήποτε– «#BeachPlease», «#Malakamazing», «Fantastic Boyfriend» και «Like a virgin».

image

Λείπει ο Μάης απ’ τη Σαρακοστή;

image

Για μισό λεπτό. Υπάρχει όντως ένα Μίνι Κούπερ στον τοίχο.

image

Ψήνεσαι για «Holy Spirit»; Τότε βουρ... Λαοδίκης 41, Γλυφάδα, 2108982650


Κλείνοντας...

image

Θέλω να περάσω εμμέσως την ανάγκη μου για μια αδειούλα λίγες μερούλες μέσα στον Αύγουστο. Ίσα να πεταχτώ μέχρι την Ικαρία και να γυρίσω. Ε, καλή μου Athens Voice; Που είμαι πάντα τόσο διακριτική και μετρημένη;

Μην ξεχνάς, αν θέλεις να ορίσεις εσύ το επόμενο #jennyschallenge, στείλε μου στο jennyschallenge@athensvoice.gr και σύντομα θα το δεις στην οθόνη σου.

Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες.

Τζενάκι


Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ