Trending Now

Φρενίτιδα με το Pokémon Go: Ολόκληρος ο πλανήτης κυνηγάει «τέρατα τσέπης»

H επαυξημένη πραγματικότητα μπήκε στη ζωή μας με ένα παιχνίδι  

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σίγουρα ακούτε όλο τον κόσμο να μιλάει για το Pokemon Go και θέλετε να ρωτήσετε τι είναι. Ας πούμε ότι η αρχική ιδεά του εμπνευστή Satoshi Tajiri ήταν ότι τα παιδιά δεν βγαίνουν πια από το σπίτι και δεν πιάνουν/ παίζουν με μαμούνια και αυτό έπρεπε να αλλάξει. 

Πλέον η τεχνολογία και κυρίως η επαυξημένη πραγματικότητα έδωσαν μια πρωτόγνωρη ώθηση σε μια απλή ιδέα. Στο Pokemon Go παίζει σημαντικό ρόλο η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality - π.χ.  τα Google glasses). 

Κατεβάζεις την εφαρμογή στο κινητό και αρχίζεις να ψάχνεις τα τερατάκια πόκεμον σε δρόμους, σοκάκια, αυλές, δημόσιες υπηρεσίες, στην αστυνομία, οπουδήποτε. Όταν το βρεις, βάζεις το κινητό σου και στο σημείο που βλέπεις στην πραγματικότητα, υπάρχει και ένα πόκεμον. Τότε τους πετάς μια κόκκινη ή άσπρη μπάλα - την οποία επίσης έχετε μαζέψει από το δρόμο. 

Μην νομίζετε ότι είστε η μοναδικοί που δεν παίζετε Pokemon Go. Σίγουρα η εξαπλώσή του είναι φαινόμενο αλλά σύμφωνα με στοιχεία μέχρι τώρα έχει εγκατασταθεί 7,5 εκατομμύρια φορές. Πάντως έχει καταφέρει σε λίγες μέρες να το κατεβάσουν περισσότερες φορές από ότιη εφαρμογή γνωριμιών Tinder σε τέσσερα χρόνια!. Σύμφωνα με τους ειδικούς σύντομα το Pokemon Go θα είναι στο 5% των smpartphones στις ΗΠΑ. 

Εντυπωσιάζει και ο χρόνος χρήσης που φθάνει τα 43 λεπτά ημερησίως. Δείτε τον σχετικό πίνακα και θα καταλάβετε. 

image

Ήδη κάποιοι διαμαρτύρονται γιατί πολύς κόσμος μπαίνει στην αυλή του για να πιάσει ένα πόκεμον, η αστυνομία ζητάει να μην μπαίνουν οι πολίτες μέσα στα τμήματα για να πιάσουν τα ψηφιακά τερατάκια, άνθρωποι παραπάτανε στο δρόμο και δεν προσέχουν τους σηματοδότες ενώ υπάρχοπυν αναφορές ότι ο κόσμος ψάχνει πόκεμον ακόμα και στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάταν ή στο μουσείο Ολοκαυτώματος...

\