Trending Now

Ψήνεσαι για Πεύκη;

Επέστρεψα δριμύτερη και παχύτερη από ποτέ. Δεν πέφτουμε, όμως. Τα φαγητά, τα ποτά και τα ξενύχτια συνεχίζονται. Εσύ ψήνεσαι για Πεύκη;

Τζένη Μελιτά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κατ’ αρχάς, να ευχηθώ. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη, καλή πρόοδο και ό,τι άλλο λένε σε αυτές τις περιστάσεις. Ελπίζω να ξεκουράστηκες πολύ, να έφαγες του σκασμού και να τα κοπάνησες λιγουλάκι. Μία συμβουλή μόνο. Κράτα δυνάμεις, γιατί έρχεται τρομερό οδοιπορικό στην αγαπημένη μου Πεύκη. Και όταν λέμε οδοιπορικό, μη φανταστείς πολυσύχναστες πλατείες, κρυφά δρομάκια ή ψαγμένα κτίρια. Εννοούμε τα 3 κορυφαία μαγαζιά της περιοχής, για να βγεις, να πιεις, να χορέψεις και να την κάνεις ταράτσα. Άλλωστε, η Γιώτα Ζ. μου το ζήτησε. «Τζένη, άσε τις γυμναστικές, κοπέλα μου, και έλα να διασκεδάσεις στην Πεύκη». Απλά κάπου εδώ να υπενθυμίσω στους διευθυντές μου στην Athens Voice ότι δεν φταίω εγώ για ό,τι επακολούθησε, η Γιώτα με παρέσυρε.

image

Π for Πεύκη

«Salto Mortale». Το στέκι.

Ένα από τα πρώτα freestyle μαγαζιά στα βόρεια προάστια, ίσως και το πρώτο, το «Salto Mortale» είναι απόλυτος λόγος για να μην τρέχεις στα μπαράκια του κέντρου, αν μένεις από Πανόρμου και πάνω. Με funk, soul και ηλεκτρονικές μουσικές, αλλά και ιδιαίτερη διακόσμηση που θα λατρέψεις, δεν βλέπω το λόγο να μην το επισκεφτείς απόψε κιόλας. Θα είμαι κι εγώ εκεί. Πάλι.

Ψήνεσαι για Πεύκη;

Τι πρέπει να ξέρεις

* Το «Salto Mortale» διαθέτει την πιο ενημερωμένη κάβα των βορείων προαστίων με –κρατήσου– 45 διαφορετικά είδη ουίσκι.

* Αν τα έχεις κοπανήσει αρκετά πριν φύγεις –ή όποια άλλη ώρα της ημέρας–, ζήτα τη φανταστική πίτσα Μαργαρίτα του μαγαζιού που θα σε χορτάσει και θα σε ισιώσει με μόλις 6 ευρώ.

* Να είσαι alert για τα κορυφαία πάρτι που διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με γνωστούς Djs και ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Ψήνεσαι για Πεύκη;

Σερβίρει και καφέ από τις 09.00 το πρωί. Εγώ δεν είμαι τόσο πρωινός τύπος, αλλά εσύ κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.

image

Προτιμώ, σαφέστατα, το ομώνυμο κοκτέιλ του μαγαζιού με ιρλανδέζικο ουίσκι, creme de cassis, μαύρη ζάχαρη, cranberry και lime. Και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

image

Και, φυσικά, μια πίτσα για να πάει καλά η μέρα. Το βράδυ. Όποια ώρα, τελοσπάντων.

image

Ψήνεσαι για «Salto Mortale»; Τότε βουρ... Πίνδου 7, Άνω Πεύκη, 2108056490


«Cinecitta». Η κλασική αξία.

Μιλάμε για ένα μαγαζί που λειτουργεί από το 1956. Αμέ! Το πρωί ξεκινά ως καφενείο, από το μεσημέρι και μετά δίνουν και παίρνουν τα μαγειρευτά του, αλλά και τα ξακουστά burgers του, και το βράδυ μετεξελίσσεται στην απόλυτη pub που θα ήθελες διακαώς να έχεις στη γειτονιά σου. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις το φουλ παρεΐστικο κλίμα που επικρατεί, φοβάμαι θα ανοίξεις αύριο κιόλας franchise.

image

Τι πρέπει να ξέρεις

* Αυτή τη στιγμή, το κατάστημα διαθέτει πάνω από 35 ετικέτες μπίρας από τη Σκωτία, την Αγγλία, την Αμερική, αλλά και από ελληνικές μικροζυθοποιίες, ενώ θα βρεις κοκτέιλ από 4 ευρώ. Για το burger θα μιλήσω εξονυχιστικά παρακάτω.

* Κάθε Δευτέρα παίζουν beer pong, ενώ και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο οι djs του μαγαζιού αναλαμβάνουν με punk rock, rock και ψυχεδελική rock διαθέσεις.

* Στη «Cinecitta» έχουν ένα φοβερό έθιμο. Όποιος από τους φίλους και τους γνωστούς του μαγαζιού έρχεται από εξωτερικό, πρώτα θα περάσει από εδώ για ένα ποτάκι και μετά θα τον δει το σπίτι του.

image

Το πρωί λειτουργεί ως καφενείο, τα είπαμε αυτά. Δεν προσέχεις.

image

Κάθε Δευτέρα έχει βραδιά beer pong, που διοργανώνεται από την παγκοσμίως γνωστή «MBA» ή αλλιώς «Magoufana Beerpong Association». Αν δεν ήξερες –που δεν όφειλες κιόλας– στα παλιά τα χρόνια η Πεύκη ονομαζόταν Μαγκουφάνα.

image

Παιδιά, από εδώ ο Αντώνης. Αντώνη, από εδώ τα παιδιά. Να πάτε στο μαγαζί να ξέρετε ποιον να ζητήσετε.

image

Βασικά, αυτό να ζητήσετε. Το σούπερ burger «Cinecitta» με σπιτικό μπιφτέκι, τσένταρ, μπέικον, αυγό, κρεμμύδι πανέ, μαρούλι, ντομάτα και μαγιονέζα.

Ψήνεσαι για «Cinecitta»; Τότε βουρ... Πίνδου 50, Άνω Πεύκη, 2108028332


«Karamuza». Το hot spot.

H «Karamuza» παίζει στα σύνορα Πεύκης και Αμαρουσίου, αλλά τι σημασία έχει; Είναι το hot spot και των δύο περιοχών. Δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει ότι το προηγούμενο βράδυ τα έσπασε εκεί κάποιος φίλος/ή σου. Έχει τεράστιο εξωτερικό χώρο, που πρόσφατα μάλιστα ανακαινίστηκε πλήρως με φοβερές εξέδρες, επικά burgers που σου σερβίρονται αχνιστά από το δίπλα μαγαζί «Νew Orleans Burgers» της ίδιας εταιρείας και τους πιο ενημερωμένους baristas που κάθε πρωί σου προτείνουν single origin καφέδες (από την Κολομβία, την Αιθιοπία, τη Βενεζουέλα και άλλες εξωτικές περιοχές).

Ψήνεσαι για Πεύκη;

Τι πρέπει να ξέρεις

* Τσέκαρε –οπωσδήποτε– τη σπιτική λεμονάδα και βυσσινάδα με μόλις 3 ευρώ.

* Κάθε βράδυ στην «Karamuza» διαφορετικός dj αναλαμβάνει τα dexx με funk, soul, jazz και disco μουσικές, ενώ δεν είναι λίγα τα lives γνωστών συγκροτημάτων που φιλοξενούνται στο μαγαζί.

* Κάθε εβδομάδα, αναζήτησε το «cocktail of the week» που φτιάχνει διαφορετικός barman του μαγαζιού με premium ποτά σε τιμή από 7 ευρώ.

image

Είναι πολύ σκληρή αυτή η δουλειά. Δεν θα αντέξω για πολύ καιρό.

image

Και γενικά πιστεύω όλοι με εκτιμούν για το έργο που προσφέρω στην κοινωνία.

image

Το βλέπεις το βλέμμα το σωστό το μεθυσμένο μπρος στο «Porn Star» μου.

image

Αλλά ας σοβαρευτούμε. Ήρθε το φαΐ. «Hangover Blues» burger σε μπριός ψωμί με μπιφτέκι 100% black angus χειροποίητο, ντομάτα, μαρούλι, τσένταρ, αυγό ψητό στη σχάρα, μπέικον, μάγιο dressing και πατάτες. Δεν παίζεται.

Ψήνεσαι για «Karamuza»; Τότε βουρ... Περικλέους 42, Μαρούσι, 2130254835


Κλείνοντας...

image

Εντάξει, συγγνώμη κιόλας, αν δεν έχει ψηθεί ακόμη για Πεύκη, δεν ξέρω τι άλλο να πω. Εγώ το καθήκον μου το έκανα και με το παραπάνω. Μη σου πω 2-3 κιλά παραπάνω. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα, με νέες περιπέτειες. Εννοώ ρεπορτάζ.

Και μην ξεχνάς, αν θέλεις να ορίσεις εσύ το επόμενο #jennyschallenge, στείλε μου στο jennyschallenge@athensvoice.gr και σύντομα θα το δεις στην οθόνη σου.

Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες.

Τζενάκι

Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς