Trending Now

Ημέρα 1η: Εργαζόμενο κορίτσι @ Αργυρούπολη

Θα αναρωτιέσαι, βέβαια, τι κάνω εδώ. Μήπως είμαι πολύ ξανθιά για τα γούστα σου. Ίσως και λίγο πιο παρδαλή απ’ ό,τι συνηθίζεται. Σε δικαιολογώ πλήρως. Θα στα εξηγήσω όλα ευθύς αμέσως.

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
120743-270359.jpg

Είναι Δευτέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, έχω ντυθεί πιο μοντέρνα πεθαίνεις και ετοιμάζομαι να πάω να ζητήσω δουλειά στην Athens Voice. Χτυπάω και δυο καλαμάκια χοιρινά, μην πάω νηστική και μας πάρει το βράδυ και, τσουπ, παρουσιάζομαι. Θες ότι μύριζα τσίκνα και όσο να πεις αυτό με έκανε θελκτική. Θες ότι από το προηγούμενο βράδυ είχα βάλει τη γιαγιά μου να κάνει τάματα και προσευχές. Στραβώθηκαν, φαίνεται, οι άνθρωποι και με πήραν. Και να ’μαι. Μη νομίζεις ότι η δουλειά θα είναι εύκολη. Αυτό το #jennyschallenge (btw εγώ είμαι η Τζένη) θα με ξεκάνει. Με λίγα λόγια, εσύ θα ζητάς κι εγώ θα δοκιμάζω. Φαγητά, ποτά, δουλειές, χόμπι, ό,τι έχεις απωθημένο. Τελικά, βγήκα κερδισμένη από αυτή τη συμφωνία; Θα δείξει.

Η αποστολή της εβδομάδας

Η πρώτη μου αποστολή ήρθε από την A.V. Team: «Τζενάκι, καλώς ήρθες στην ομάδα. Για να μας αποδείξεις ότι είσαι όντως κελεπούρι, όπως μας έλεγες τις προάλλες στο γραφείο, θα πρέπει να καταφέρεις να πιάσεις δουλειά σε όποια επιχείρηση θέλεις εσύ, ας πούμε στην περιοχή της Αργυρούπολης. Καλή επιτυχία».


Ημέρα 1η

Ταμείο και κουζίνα στα «Goody’s Burger House»

Ε, τώρα τι να λέμε. Την πρόσληψη την έχω στο τσεπάκι. Τώρα, μάλιστα, που έχουν γίνει τα «Goody’s Burger House» υπερπαραγωγή με signature πιάτα (δοκίμασα τα angus burger και έπαθα), με «γωνιά τεχνολογίας» για ατελείωτο σερφάρισμα και με σούπερ ανανεωμένους χώρους και προσωπικό, βρήκα τη φάση μου. Το λοιπόν μπαίνω μέσα περιχαρής, εξηγώ τα ανεξήγητα και πιάνω δουλειά.

Τα απαραίτητα προσόντα:

* Όρεξη για δουλειά. (Άλλες μέρες ναι, άλλες μέρες όχι)

* Προϋπηρεσία, όχι απαραίτητη. (Έχω κάνει ένα φεγγάρι ταμίας στο Λύκειο)

* Ηλικίες: ως επί το πλείστον νεαρά άτομα. (Μπουμπούκι είμαι)

* Γνώση μίας ξένης γλώσσας. (My name is Jenny. What’s your name?)

* Επικοινωνιακά και συναδελφικά άτομα (Με φωτογραφίζουν, δεν εξηγείται διαφορετικά)

Να δεις που θα με ψηφίσουν υπάλληλο του μήνα.

Διάλειμμα για τηλέφωνο στην κολλητή και σύντομο chating.

Και διάλειμμα για λίγο Candy Crush.

Πελάτες να σου πετύχουν. Να μη δοκιμάσουμε κι εμείς μια μπουκιά, δηλαδή;

Η ετυμηγορία

H νέα άφιξη Texas BBQ με εντυπωσίασε. Όσο για το –άντε πάλι– Angus μπιφτέκι, από τραγανό μπέικον, τυρί, μαρούλι και BBQ sauce σε αφράτο ψωμάκι brioche, ακόμη το θυμάμαι και μου τρέχουν τα σάλια. Τι εννοείς δεν είναι αυτό το θέμα μας; Α! Τη δουλειά δεν την πήρα. Ίσως μια άλλη φορά, μου είπαν. Ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο.

 

 


Κλείνοντας...

Μπορεί να μην εκτιμήθηκαν –ως έπρεπε– τα ταλέντα μου και, τελικώς, δουλειά να μη μου έκατσε, αλλά είχα όλη την καλή πρόθεση. Το είδες και μόνος σου. Τουλάχιστον, μου έχει μείνει η στήλη στην Athens Voice.

Εδώ είναι που θέλω τη βοήθειά σου.

Πρέπει να διαλέξεις εσύ το επόμενο #jennyschallenge, πριν προλάβουν να μου αναθέσουν πάλι καμιά δικιά τους αποστολή. Διαφορετικά, με βλέπω πάνω στα τρακτέρ στα Τέμπη να χορεύω τη Μακαρένα με αδαμιαία περιβολή. Στείλε μου τις προτιμήσεις σου για την επόμενή μου αποστολή στο jennyschallenge@athensvoice.gr και άσ’ το πάνω μου.

Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε στην επόμενη αποστολή με νέες περιπέτειες.

Τζενάκι


Τσέκαρε το...

«Goody’s Burger House Αργυρούπολης»: Αλεξιουπόλεως 32, Αργυρούπολη, 2109959609

Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ