Viral

Γάτα έφερε στον κόσμο γατάκι με δύο κεφάλια

Οφείλεται σε μια σπάνια πάθηση που είναι γνωστή ως Janus

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gataki-dyo-kefalia-780x410

Γατάκι με σπάνια γενετική πάθηση γεννήθηκε με δύο κεφάλια.

Ένα γατάκι στο Αρκάνσας γεννήθηκε με δύο κεφάλια λόγω μιας σπάνιας γενετικής πάθησης. Η Ariel Contreras, η ιδιοκτήτρια της γάτας που γέννησε το μικρό ζωάκι, μίλησε γι’ αυτό.

«Ξαφνικά είδα τη γάτα μου να νιαουρίζει και μετά άρχισαν να βγαίνουν τα μωρά και φώναξα στον άντρα μου», είπε στο δίκτυο KY3. «Αυτό ήταν το δεύτερο κι όταν βγήκε, ο σύζυγός μου είπε “αγάπη μου, έχει δυο κεφάλια”».
  
«Εγώ του απάντησα πως αποκλείεται», τόνισε. Τελικά το ζευγάρι εμπνεύστηκε από την ταινία «Batman» και ονόμασε το γατάκι «Harvey» από τον χαρακτήρα Harvey Dent, μια εύστοχη επιλογή αφού είναι επίσης γνωστός ως «Two Face» (Δύο Πρόσωπα).

Όπως εξήγησε η ιδιοκτήτρια της γάτας, ο Harvey έχει μια σπάνια γενετική πάθηση και οι γάτες που έχουν αυτήν την πάθηση είναι γνωστές ως γάτες Ιανοί ( από τον θεό των Ρωμαίων Ιανό που έχει δύο πρόσωπα). Η συγκεκριμένη κατάσταση προκαλείται από υπερβολική παραγωγή πρωτεΐνης στη μήτρα.
  
Αν και δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα λόγω της σπανιότητας της πάθησης, οι γάτες αυτές έχουν χαμηλό ποσοστό επιβίωσης, με τις περισσότερες να πεθαίνουν αμέσως μετά τη γέννηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.