Visual Browsing
Σαλάτα με αυγά

Σαλάτα με αυγά

Να τι θα κάνεις με όλα αυτά τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα!
  • 6 κουτ. ελαιόλαδο
  • 8 φέτες ψωμί χωρίς κόρα σε κύβους
  • 6 αυγά βραστά κομμένα στα τέσσερα
  • 3 καρδιές μαρουλιού χοντροκομμένες
  • 200 γρ. ντοματούλες σε φέτες
  • 100 γρ. αντζούγιες στραγγισμένες (κονσ.)
  • ---------------------------
  • Για το ντρεσινγκ:
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Τηγανίζετε στο ελαιόλαδο του κύβους του ψωμιού, γυρίζοντας μερικές φορές, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Βγάζετε και αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  3. Σε μπολ βάζετε τις ντοματούλες, τις αντζούγιες, τα αυγά, το μαρούλι και τους κύβους το ψωμιού. Ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ:

Σε βαζάκι με αεροστεγές κούμπωμα χτυπάτε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

  • Βασικό υλικό Αυγά
  • Ειδική περίπτωση Πάσχα
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5