- 6 κουτ. ελαιόλαδο
- 8 φέτες ψωμί χωρίς κόρα σε κύβους
- 6 αυγά βραστά κομμένα στα τέσσερα
- 3 καρδιές μαρουλιού χοντροκομμένες
- 200 γρ. ντοματούλες σε φέτες
- 100 γρ. αντζούγιες στραγγισμένες (κονσ.)
- ---------------------------
- Για το ντρεσινγκ:
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Τηγανίζετε στο ελαιόλαδο του κύβους του ψωμιού, γυρίζοντας μερικές φορές, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
- Βγάζετε και αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Σε μπολ βάζετε τις ντοματούλες, τις αντζούγιες, τα αυγά, το μαρούλι και τους κύβους το ψωμιού. Ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά.
Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ:
Σε βαζάκι με αεροστεγές κούμπωμα χτυπάτε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.