- 1/2 καρβέλι χωριάτικο ψωμί κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 3 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 250 γρ. φασολάκια
- 400 γρ. φασόλια άσπρα (κονσ.) στραγγισμένα και καλά ξεβγαλμένα
- 120 γρ. τόνος σε λάδι στραγγισμένος (κονσ.)
- 4 ώριμες ντομάτες σε φέτες
- 2 κουτ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 100 γρ. ανάμικτα φύλλα πράσινης σαλάτας
- ----------------------------
- Για το ντρέσινγκ:
- 1 κουτ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. χυμός λεμονιού
- Αλατοπίπερο
- 2 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Τηγανίζετε τις μπουκιές του ψωμιού σε ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές, ώσπου να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε το σκόρδο και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα.
- Ζεματίζετε τα φασολάκια σε βραστό νερό για 3 λεπτά, σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από κρύο νερό για 2-3 λεπτά.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα φασολάκια με το ψωμί, τα φασόλια, τον τόνο, τις ντομάτες, τις ελιές και τα φύλλα πράσινης σαλάτας.
Για το ντρέσινγκ:
- Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό λεμονιού και τα βάζετε στο τηγάνι που τηγανίσατε τις μπουκιές ψωμιού.
- Αλατοπιπερώνετε και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά.
- Βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.
- Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνετε τη σαλάτα λίγα λεπτά πριν τη σερβίρετε.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.
- Βασικό υλικό Ψάρι - Θαλασσινά
- Χρόνος 30'
- Δυσκολία Εύκολο
- Εποχή Όλες οι εποχές
- Κόστος €