Τι λες αυτό το Σαββατοκύριακο να κάνεις έκπληξη στους φίλους σου; Κάλεσέ τους για πρωινό ή brunch, βάλε τον καφέ να γίνεται και φτιάξε τους αυτά τα υπέροχα πιτάκια με ζαμπόν, παρμεζάνα και σπανάκι. Χρειάζεσαι μόνο μισή ώρα!
- 1 κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας, αποψυγμένο
- 6 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
- ¾ του φλιτζανιού τυρί ρικότα
- ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα (και ακόμα λίγη για την επικάλυψη)
- 2 κ. σ. γάλα
- ½ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 4 φλιτζάνια baby σπανάκι
- 1 αυγό, χτυπημένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ζαμπόν, τη ρικότα, τη μοτσαρέλα, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια ένταση. Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 4 τετράγωνα, τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα στο κέντρο κάθε τετραγώνου.
- Απαλά, διπλώνουμε τις πλευρές του κάθε τετραγώνου προς τα μέσα, έτσι ώστε τα πιτάκια να πάρουν στρογγυλό σχήμα.
- Αλείφουμε κάθε πιτάκι με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι άκρες.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο και αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει, πριν σερβίρουμε.
- Βασικό υλικό Γαλακτοκομικά
- Ειδική περίπτωση Φοιτητική ζωή
- Χρόνος 30'
- Δυσκολία Εύκολο
- Εποχή Όλες οι εποχές
- Κόστος €