Visual Browsing
Πιτάκια με ζαμπόν, τυρί και σπανάκι

Πιτάκια με ζαμπόν, τυρί και σπανάκι

Κάλεσε τους φίλους σου για πρωινό ή brunch και φτιάξε τους αυτά τα υπέροχα πιτάκια

Τι λες αυτό το Σαββατοκύριακο να κάνεις έκπληξη στους φίλους σου; Κάλεσέ τους για πρωινό ή brunch, βάλε τον καφέ να γίνεται και φτιάξε τους αυτά τα υπέροχα πιτάκια με ζαμπόν, παρμεζάνα και σπανάκι. Χρειάζεσαι μόνο μισή ώρα!

  • 1 κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας, αποψυγμένο
  • 6 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
  • ¾ του φλιτζανιού τυρί ρικότα
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα (και ακόμα λίγη για την επικάλυψη)
  • 2 κ. σ. γάλα
  • ½ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 4 φλιτζάνια baby σπανάκι
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ζαμπόν, τη ρικότα, τη μοτσαρέλα, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια ένταση. Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  5. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  6. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 4 τετράγωνα, τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα στο κέντρο κάθε τετραγώνου.
  7. Απαλά, διπλώνουμε τις πλευρές του κάθε τετραγώνου προς τα μέσα, έτσι ώστε τα πιτάκια να πάρουν στρογγυλό σχήμα.
  8. Αλείφουμε κάθε πιτάκι με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
  9. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι άκρες.
  10. Απομακρύνουμε από τον φούρνο και αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει, πριν σερβίρουμε.  
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5