1821 Digital Gallery
Παντζαροσαλάτα της μαμάς, με καρύδια

Παντζαροσαλάτα της μαμάς, με καρύδια

Ένα μερακλίδικο συνοδευτικό για τα κυριακάτικα τραπέζια μας

Βελούδινη, σκορδάτη και τόσο νόστιμη αυτή η παντζαροσαλάτα με καρύδια είναι ένα μερακλίδικο συνοδευτικό σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι. Ταιριάζει υπέροχα με όλα τα πιάτα της Σαρακοστής (αλλά και με κρεατικά), ενώ αν σας αρέσουν τα παντζάρια, θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας «αλοιφές».

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

  • 1 κιλό παντζάρια, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 - 3 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζ. καρύδια
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα κεφάλια από τα παντζάρια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.
  2. Τα σιγοβράζουμε 35 με 40 λεπτά, αλλά δοκιμάζουμε πάντα να είναι μαλακά όταν τα τρυπάμε με το πιρούνι.
  3. Τα βγάζουμε από το βραστό νερό , τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους.
  4. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά.
  5. Μόλις καβουρντιστούν , τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το γιαούρτι και το σκόρδο. Βάζουμε και το αλάτι και  διαλύουμε τη σος με 2 κ.σ. νερό.
  7. Αναμειγνύουμε τα  κρύα παντζάρια με τα καρύδια και στη συνέχεια με τη σος και ανακατεύουμε.
  8. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.
  • Βασικό υλικό Λαχανικά
  • Κουζίνα ελληνική κουζίνα
  • Χρόνος 60'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5