Visual Browsing
Αλιάδα με παντζάρι

Εύκολη συνταγή για αλιάδα με παντζάρι

Έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά!

Αυτή η κόκκινη αλιάδα με καρύδια και μία νότα βανίλιας, είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει σχεδόν κάθε πιάτο της ελληνικής κουζίνας, δίνοντας ταυτόχρονα μια έξτρα γεύση (και χρώμα!) στο τραπέζι μας. Τη συνταγή της μας έδωσε ο βραβευμένος chef Γιώργος Τσούλης (φέτος τον βλέπουμε στην εκπομπή Pop Up στον ALPHA TV).

 

Υλικά για 4-6 άτομα:

  • 500 γρ. παντζάρι, βρασμένα και κομμένα στα 4
  • 80 γρ. καρύδια, +extra χοντροκομμένα για το σερβίρισμα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαύρο σουσάμια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Στο multi ή σε ένα πολυκοπτικό ρίχνουμε σε δόσεις τα παντζάρια, τα καρύδια, το σκόρδο, τη βανίλια, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
  2. Μόλις είναι έτοιμη, σερβίρουμε την αλιάδα παντζαριού με μαύρο σουσάμι και καρύδι.
  • Βασικό υλικό Λαχανικά
  • Κουζίνα ελληνική κουζίνα
  • Ειδική περίπτωση Σαρακοστή
  • Χρόνος 20'
  • Θερμίδες 187
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5