Visual Browsing
Tostada με τον κιμά που περίσσεψε

Tostada με τον κιμά που περίσσεψε

Όχι, αυτές οι 6 κουταλιές κιμά δεν θα πάνε χαμένες

Αν έχεις φτιάξει έστω και μία φορά παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά, μουσακά ή οποιαδήποτε άλλο φαγητό με κιμά, ίσως σου έχει συμβεί και εσένα: αυτή η ελάχιστη ποσότητα κιμά στον πάτο της κατσαρόλας που περίσσεψε. Δεύτερη μερίδα δεν βγάζει, αλλά δεν θες να πάει και χαμένη. Λοιπόν, αυτή η συνταγή είναι μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσεις αυτόν τον κιμά. Γίνεται πανεύκολα, χρειάζεται μόλις μερικά λεπτά και είναι το τέλειο πρωινό. Tip: Αν απλά κλείσεις την tortilla (πριν την ψήσεις) έχεις ένα τέλειο burrito.

Υλικά για 2 tostadas:

6 κ. σ.  κιμάς που έχει περισσέψει
2 tortillas
1 μικρή πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
30γρ. τσένταρ
χυμό από ½ lime
2 αυγά
λίγο φρέσκο κρεμμύδι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λίγο τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 1 ακόμα λεπτό.
  2. Ρίχνουμε στο τηγάνι τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει όλη την υγρασία του. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό lime και το τσίλι (προαιρετικά).
  3. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τις tortillas. Βάζουμε 3 κ. σ. κιμά σε κάθε tortilla. Στη μέση κάθε tortilla κάνουμε μια μικρή «φωλιά» και μέσα εκεί σπάμε ένα μικρό αυγό.
  4. Πασπαλίζουμε με τσένταρ και από πάνω τρίβουμε πιπέρι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C μέχρι να ψηθεί το αυγό και να λιώσει το τσένταρ.
  5. Απομακρύνουμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρουμε.
  • Βασικό υλικό Κρέας
  • Κουζίνα μεξικάνικη κουζίνα
  • Χρόνος 15'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5