Visual Browsing
Τραγανό μπέικον και αυγά στην αγκαλιά ενός Portobello

Τραγανό μπέικον και αυγά στην αγκαλιά ενός Portobello

Για το τέλειο πρωινό χρειάζεσαι μόλις 35 λεπτά και λίγη φαντασία

Δεν χρειάζονται πολύπλοκα υλικά για να φτιάξεις το πρωινό ή brunch των ονείρων σου. Τρία μανιτάρια, καλής ποιότητας αυγά και λίγο μπέικον αρκούν. 

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μανιτάρια portobello
  • 1 φλιτζάνι ρόκα
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 λωρίδες μπέικον, μαγειρεμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Με ένα κουτάλι απομακρύνουμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε μανιταριού.
  3. Στη συνέχεια γεμίζουμε κάθε μανιτάρι με ρόκα και ντομάτα.
  4. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια στο ταψί και προσεκτικά σπάμε ένα αυγό στο κέντρο κάθε μανιταριού.
  5. Τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι του αυγού να γίνει άσπρο.
  6. Απομακρύνουμε από τον φούρνο, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
  7. Σερβίρουμε αμέσως. 
  • Βασικό υλικό Αυγά
  • Ειδική περίπτωση Φοιτητική ζωή
  • Χρόνος 35'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος €€
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5