1821 Digital Gallery
Σάλτσα μουστάρδας

Σάλτσα μουστάρδας

  • Ύλικα για 4 ατομα
  • 2 κ.σ. σπόρους μουστάρδας
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1-2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα τύπου Ντιζόν
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μηλόξιδο
  • ½ φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε τους σπόρους μουστάρδας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2-3΄μεχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα και τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν.
  2. Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο, τα κρεμμύδια και το μπέικον για 2-3΄(μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν τα κρεμμύδια) και ρίχνουμε τη μουστάρδα, το ξίδι, τη μαύρη ζάχαρη, το πετιμέζι και τους μισούς σπόρους μουστάρδας.
  3. Ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε αμέσως.
  4. Αφήνουμε να βράσουν για 5- 6΄ περίπου σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα βαζάκι και ρίχνουμε επάνω τους υπόλοιπους σπόρους.

Ποσότητα: 1 ½ φλιτζ. του τσαγιού περίπου. Συντηρείται στο ψυγείο για 5-6 μέρες.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5