Είναι Κυριακή πρωί και θες πολύ να φας brunch, αλλά δεν έχεις καμία όρεξη να σηκωθείς και να βγεις από το σπίτι σου; Λοιπόν, πλέον δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις, αφού σου δίνουμε την συνταγή για το καλύτερο σπιτικό brunch.
Υλικά συνταγής
- 2 αυγά
- 50 γρ. σπανάκι
- 25 γρ. μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2γρ. μαραθόσπορος, σπασμένο
- Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Άνηθο για το γαρνίρισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
- 30γρ. φέτα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαραθόσπορο, το σπανάκι, τη μαραθόριζα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να μαραθεί για 3-4 λεπτά.
- Γεμίζουμε το μείγμα από το σπανάκι σε ένα ταψάκι-πυρέξ, σπάμε 2 αυγά μάτια από πάνω και ψήνουμε στο φούρνο έως ότου γίνουν τα αυγά.
- Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, άνηθο, μπούκοβο και φρυγανισμένο ψωμί.
- Βασικό υλικό Αυγά
- Χρόνος 30'
- Δυσκολία Μέτριο
- Εποχή Όλες οι εποχές
- Κόστος €