Πολιτικη & Οικονομια

Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι θρήσκος - Είμαι και για πρωθυπουργός και για μπύρες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει πρωθυπουργός για δύο θητείες

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανάβει κεράκι σε εκκλησία κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα νησιά
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανάβει κεράκι σε εκκλησία κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα νησιά

Στέφανος Κασσελάκης: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην «Αυτοψία» για τη θρησκεία, της Ευρωεκλογές και την πρωθυπουργία

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Αυτοψία». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τη θρησκεία, τις Ευρωεκλογές που πλησιάζουν και την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, ενώ εκτίμησε ότι είναι εφικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις κάλπες της 9ης Ιουνίου. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης για τη θρησκεία και την πρωθυπουργία

«Δεν έχω άγχος για τις ευρωεκλογές. Κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Είμαι ο εαυτός μου. Το κόμμα μας είναι αυτό που είναι, δεν αλλάζουμε αυτό που είμαστε, σεβόμενοι τις παραδόσεις της Ελλάδας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και αποκάλυψε ότι αυτό που θα ήθελε είναι να εκλεγεί πρωθυπουργός για δύο θητείες, προκειμένου «να ολοκληρώσω ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ως κυβέρνηση να ενώσουμε την Ελλάδα, να αποκεντρώσουμε και να λύσουμε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0tkl7w2t93l)

Ο Στέφανος Κασσελάκης για τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το σχόλιο του παρουσιαστή ότι δεν κάνει για ηγέτης. «Είμαι και τα δύο. Και ηγέτης και για μπύρες. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και εύχομαι μελλοντικός πρωθυπουργός του, είναι πάντα προσιτός κι αληθινός και γήινος και συγχρόνως θα εκπροσωπεί τους Έλληνες με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και στιβαρότητα στο εξωτερικό», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης και αναφέρθηκε στην απόφασή του να διαγράψει τον Δημήτρη Παπανώτα: «Πήρα μια απόφαση βάση αυτών των οποίων άκουσα, μια απόφαση που ήταν απολύτως συνεπής με τις αξίες μου. Ο κ. Μητσοτάκης για ποιο λόγο κρατά βουλευτή του που δεν ξέρει εάν θα με αποκαλέσει "ο ή η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ"; Δηλαδή περνάμε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και μετά κρατάμε την ομοφοβία και τον ρατσισμό στα ψηφοδέλτια μας; Για μένα το θέμα της διαγραφής του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι λήξαν. Έχει κάνει και μια δήλωση ο κ. Παπανώτας πιο πρόσφατα, δεν θα σχολιάσω κάτι παραπάνω. Το ψηφοδέλτιο μας είναι έτσι όπως έχει κατατεθεί και είμαι πάρα πολύ περήφανος για αυτό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «αντιφατικό» το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι τελείως αντιφατικό ανάμεσα στις υποψηφιότητες του. Δεν είναι δυνατόν να έχεις αμφιλεγόμενα πρόσωπα τα οποία χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά και συγχρόνως να έχεις κι άλλους αξιόλογους ανθρώπους. Τι μήνυμα στέλνεις; Στέλνεις ένα μήνυμα ότι αυτό που σε ενώνει, είναι απλά η θέση και η εξουσία. Δεν είναι μήνυμα αρχών. Λοιπόν, όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δρα πάντα βάση αρχών».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0tipfux3j8x)

Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά από όσα είπε για το «θαύμα στη βάφτισή του». Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι είναι θρήσκος με σεβασμό στα «πιστεύω» των άλλων, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να «σπάσει» το στερεότυπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της παράδοσης, ενώ είπε: «Δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα». Όπως είπε, «το Πάσχα είναι για μένα μία περίοδος περισυλλογής και ενδοσκόπησης». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0tjj4m7uzux)

Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε και για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό. «Δεν ήλθε χωρίς συνεννόηση. Είχαμε συζητήσει ότι η κατάλληλη θα ήταν η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου. Για εμένα δεν υπήρξε ποτέ πληγή από τη στάση του Αλέξη Τσίπρα. Ήταν έκπληξη η ανάρτηση του πριν από το Συνέδριο, αλλά καταλαβαίνω γιατί ήθελε να μιλήσει με τον δικό του τρόπο στον κόμμα του οποίου υπήρξε η σημαία του. Τιμώ πάρα πολύ το έργο του ως πρωθυπουργός. Στην περιοδεία μου στα νησιά του Αιγαίου ακούω καλά λόγια για το τι εξαιρετική δουλειά έχουν κάνει οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, για τον συγχωρεμένο τον Σαντορινιό, για τα νοσοκομεία και τον Πολάκη, για την Κουντούρα. Υπάρχουν πάρα πολλά καλά που έχουν γίνει μαζί με τα λάθη. Δεν υπάρχει μέτωπο με τον Τσίπρα, μιλάμε, μιλήσαμε μετά το Συνέδριο και είχαμε πάντα καλή σχέση και φάνηκε στην εκδήλωση της παρουσίασης των ευρωβουλευτών».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0tjynnw582x)

Στέφανος Κασσελάκης: Ο στόχος να υιοθετήσει παιδί μέχρι τα 40 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για το αν έχει αλλάξει κάτι στη σχέση με τον σύζυγό του μετά τον γάμο τους. «Μόνο το νομικό πλαίσιο της σχέσης. Στην αρχή που υπήρχε η εσωκομματική αναστάτωση ήταν πιο δύσκολα. Είχα προσπαθήσει να κρατήσω το κόμμα ενωμένο ακόμη και με ανθρώπους που με λοιδορούσαν. Μετά τη διάσπαση είχαμε ένα συμπαγές κόμμα. Παντρεύτηκα στην Αμερική γιατί δεν επιτρεπόταν στην Ελλάδα και δεν ήταν βέβαιο ότι θα ψηφιστεί ο νόμος. Όταν είχα ρωτήσει τον πρωθυπουργό στην συνάντηση μας, μου είχε πει ότι θα φέρει τον γάμο μέσα στην τετραετία. Όταν του είπα ότι στο Bloomberg είχε πει ότι θα το φέρει μέσα στον χρόνο, μου απάντησε ότι είναι θέμα τάιμινγκ». Όπως είπε, στόχος του είναι να υιοθετήσει παιδί μέχρι τα 40 του χρόνια. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0tkp2f8srt5)

«Οικονομικά μου έχει στοιχίσει πάρα πολύ. Τώρα δεν έχω εισόδημα, ούτε έχω μισθό από το κόμμα και αντίθετα προσφέρω», είπε για τη θέση του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Μην κάνω τον κακομοίρη, δεν έχω πρόβλημα. Δεν έχω ανάγκη να ξαναδουλέψω. Θα αντέξω μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το σημαντικό όμως για τον κόσμο είναι να ξέρει ότι αυτός που ζητά την εμπιστοσύνη του είναι τίμιος. Αγαπήστε με, με την καρδιά σας και να είστε απαιτητικοί με μένα. Αξίζει να δώσεις ευκαιρία σε έναν άνθρωπο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ