1821 Digital Gallery
Χοιρινός λαιμός με λωτούς

Χοιρινός λαιμός με λωτούς

Μια ωραία και διαφορετική ιδέα για το τραπέζι της Κυριακής

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει λαχταριστό, ζουμερό, χοιρινό λαιμό με λωτούς. Ένα κυρίως πιάτο πεντανόστιμο και χωρίς γλουτένη, ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό
  • 3 λωτούς, κομμένους στη μέση
  • 2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 3-2 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.
  2. Παίρνουμε το χοιρινό λαιμό, τον αλείφουμε με ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και θωρακίζουμε το λαιμό, ψήνοντας για 2 λεπτά από την κάθε μεριά, ώστε να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
  4. Τοποθετούμε τους λωτούς σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την πάπρικα, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου μαζί με το λαιμό.
  5. Ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  6. Σκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε ζεστό.

Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

  • Βασικό υλικό Κρέας
  • Κουζίνα μεσογειακή κουζίνα
  • Χρόνος 75'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5