1821 Digital Gallery
Νιόκι στον φούρνο με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Νιόκι στον φούρνο με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή με μόνο 4 υλικά!

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε τα νιόκι βραστά, αλλά ψητά στον φούρνο είναι εξίσου νόστιμα! Για να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή απλώς τοποθέτησε τα νιόκι και τα ντοματίνια σε ένα ταψί, πασπάλισε με ελαιόλαδο και άφησέ τα να ψηθούν στον φούρνο. Τόσο εύκολο που δεν χρειάζεται καν να έχεις τις βασικές γνώσεις μαγειρικής για να τα καταφέρεις!

Υλικά για 4 άτομα:

  • 450γρ. νιόκι
  • 800γρ. ντοματίνια
  • 340γρ. μοτσαρέλα
  • 2-4 σκελίδες σκόρδου
  • λίγα φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
  • τριμμένη παρμεζάνα, για το γαρνίρισμα
  • ξύδι βαλσάμικο, για το γαρνίρισμα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C και απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Απλώνουμε τα νιόκι στο ταψί.
  3. Κάνουμε το ίδιο και με τα ντοματίνια, ύστερα προσθέτουμε στο ταψί και όσες σκελίδες σκόρδο θέλουμε, ολόκληρες.
  4. Περιχύνουμε το ταψί με ελαιόλαδο, αρκετό για να καλύψει τα ντοματίνια και τα νιόκι. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας, εξασφαλίζοντας ότι το λάδι θα πάει παντού. Ύστερα απλώνουμε καλά τα ντοματίνια και τα νιόκι και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ψήνουμε στον φούρνο για 17-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα ντοματίνια και να ροδίσουν τα νιόκι.
  6. Απομακρύνουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για λίγα λεπτά τα νιόκι να κρυώσουν πριν προσθέσουμε τη μοτσαρέλα.
  7. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα, κι αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγες σταγόνες βαλσάμικο από πάνω.
  8. Σερβίρουμε αμέσως!
  • Βασικό υλικό Ζυμαρικά
  • Κουζίνα ιταλική κουζίνα
  • Ειδική περίπτωση Φοιτητική ζωή
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Καλοκαίρι
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5