Visual Browsing
Pasta με τσένταρ και κοτόπουλο

Pasta με τσένταρ και κοτόπουλο

Εντάξει, και μπόλικο μπέικον…

Είναι Παρασκευή και δικαιούσαι κάτι κολασμένο που να γίνεται στο άψε σβήσε, χωρίς πολλά υλικά. Μην ψάχνεις άλλο, αυτή η συνταγή είναι για εσένα. Δουλεύει τέλεια αν σου έχει περισσέψει κοτόπουλο από την προηγούμενη. Αν όχι, μπορείς να το αντικαταστήσεις με μανιτάρια για περισσότερη ευκολία. 

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνια ξεψαχνισμένο κοτόπουλο
  • 200γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, μαγειρεύουμε το μπέικον για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας.
  2. Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε το μάτι αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά (περίπου 15 λεπτά).
  4. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.
  5. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ.
  6. Γαρνίρουμε με το μπέικον και το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. 
Back to top

Προσεχως

Abstract Poetry
Abstract Poetry
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
22.05.2019
Abstract Poetry
In Art 2019
In Art 2019
Zina Athanassiadou Gallery
25.05.2019
In Art 2019
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5