Visual Browsing
Χοιρινό με μπίρα και μουστάρδα

Χοιρινό με μπίρα και μουστάρδα

  • *Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κιλό χοιρινό
  • 6-7 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1κ.γ ξερό
  • 500ml αυθεντική γερμανική μπίρα Grafenwalder εκτός ψυγείου
  • 1 κ. γ. θυμάρι ξερό
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι του ανοίγουμε τρύπες και βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
  4. Μόλις το κρέας πιει τα υγρά του, ρίχνουμε την μπίρα και την μουστάρδα.
  5. Κατεβάζουμε την φωτιά σε χαμηλή ένταση.
  6. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε και μισοσκεπάζουμε με νερό το κρέας.
  7. Αφήνουμε για περίπου 2 με 3 ώρες ανάλογα με την κουζίνα, προσθέτουμε νερό στην πορεία μέχρι να γίνει το κρέας και το αποσύρουμε από την φωτιά όταν δούμε ότι έχει πιει όλα τα υγρά και έχει μείνει με το λαδάκι του.

Σερβίρουμε με τραγανές κροκέτες πατάτας Harvest Basket, μακρόστενες από πουρέ πατάτας ή τρίγωνες από τριμμένες πατάτες με εκλεκτά αρωματικά φυτά

  • Βασικό υλικό Κρέας
  • Ειδική περίπτωση Χριστούγεννα
  • Χρόνος 120'
  • Δυσκολία Μέτριο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος €€
Back to top

Προσεχως

In Art 2019
In Art 2019
Zina Athanassiadou Gallery
25.05.2019
In Art 2019
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5