Visual Browsing
Σολομός με σαλάτα ταμπουλέ

Σολομός με σαλάτα ταμπουλέ

Υγιεινό, χορταστικό, νόστιμο

Ό,τι πιο healthy μπορείς να μαγειρέψεις σήμερα

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φιλέτα σολομού Deluxe με μπαχαρικά (με σύνθεση μυρωδικών Toscane ή Provencale)
  • 1/2 φλ. ψιλό πλιγούρι
  • 1/3 φλ. κρύο νερό
  • 3 φλ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 1 φλ. φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1/2 φλ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • τραγανά φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το πλιγούρι για 20 λεπτά στο κρύο νερό και το χυμό του λεμονιού για να μουλιάσει. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
  2. Το λάδι το βάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε (για να μη μαραθούν τα φύλλα του μαϊντανού) και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε το φιλέτο σολομού Deluxe σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε τοποθετώντας σε κάθε πιάτο ένα κομμάτι από το φιλέτο σολομού και ένα τραγανό μαρουλόφυλλο που το γεμίζουμε με τη σαλάτα ταμπουλέ που έχουμε φτιάξει.
  3. Καλή όρεξη!
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5