Visual Browsing
Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα

Ναι, γίνεται και την θέλουμε

«Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας...»,τραγουδάει ο Σάκης και ωραία τα λέει διότι αγαπάμε και το Σάκη και τα μακαρόνια. Ίσως πρόκειται για το μοναδικό φαγητό που δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει ότι δε του αρέσει. Είτε ναπολιτέν με κόκκινη σαλτσούλα, είτε μπολονέζ με φρέσκο κιμά, είτε καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια, είτε με πέστο βασιλικού είναι μακράν το πιο εύκολο και νόστιμο φαγητό που μπορείς να μαγειρέψεις ανά πάσα στιγμή.

Βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε λοιπόν, μια συνταγή για σπαγγέτι σε μορφή... πίτας. Καλή αφορμή για να φτιάξεις πάλι μακαρόνια κι ας τελείωσε χτες η καρμπονάρα. Αυτή η συνταγή προορίζεται για 2 πίτες, αλλά μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε το 1/2 των υλικών για να βγει μια.

Υλικά για 2 πίτες

  • 1 πακέτο σπαγγέτι No6
  • 650γρ. φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά
  • 650γρ. κόκκινη σάλτσα για σπαγγέτι
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας τυρί philadelphia
  • 3/4 φλιτζανιού μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Αλείφουμε τα ταψάκια της πίτας με λίγο βούτυρο.
  2. Ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Όσο τα μακαρόνια βράζουν, σωτάρουμε τον κιμά με λίγο λάδι σ' ένα τηγάνι, μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζουμε το λίπος. Προσθέτουμε την κόκκινη σάλτσα και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά μέχρι να «δέσει».
  3.  
  4. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα δύο ωμά αυγά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να απλωθούν ομοιόμορφα.
  5. Μοιράζουμε τα μακαρόνια στα δύο ταψάκια και τα «στρώνουμε», ώστε να κάνουν μια βάση. Απλώνουμε 2 κουταλιές philadelphia στη μέση κάθε πίτας.
  6. Απλώνουμε πάνω από το philadelphia, το μείγμα κιμά-σάλτσας. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 C.
  7. Πασπαλίζουμε τις πίτες με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε σε κομμάτια.

 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5