1821 Digital Gallery
Τηγανιτό ρύζι με σολομό

Τηγανιτό ρύζι με σολομό

Νόστιμο και χωρίς πολύ κόπο!

Αν θες κάτι ελαφρύ, υγιεινό, αλλά και νόστιμο, τότε αυτή είναι μία συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις.

Υλικά για 4 άτομα

  • 3 κ. σ. σος σόγιας
  • 1 κ. γλ. καφέ ζάχαρη
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 2 φέτες σολομό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σος σόγιας, μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Απλώνουμε τις φέτες του σολομού σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
  4. Αλείφουμε την πάνω μεριά με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά.
  5. Γυρίζουμε το σολομό από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει, κόβουμε προσεκτικά το σολομό σε μικρά κομματάκια.
  7. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  8. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, την πιπεριά και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ.
  10. Τσιγαρίζουμε για ακόμα ένα λεπτό.
  11. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα αυγά, αφού προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει καλά.
  12. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι.
  13. Αυξάνουμε λίγο την ένταση και μαγειρεύουμε για δυο λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
  14. Προσθέτουμε τον αρακά, το σολομό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  15. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα με τη σος σόγιας.
  16. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  17. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. 
  • Βασικό υλικό Ρύζι
  • Χρόνος 60'
  • Δυσκολία Μέτριο
  • Εποχή Καλοκαίρι
  • Κόστος €€
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5