Visual Browsing
Κέικ λεμονιού

Κέικ με άρωμα λεμόνι

Κλέψαμε τη συνταγή από μια Ιταλίδα φίλη!

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τη μυρωδιά ενός φρεσκοψημένου κέικ λεμονιού. Την παρακάτω συνταγή για αρωματικό κέικ λεμόνι την κλέψαμε από μια Ιταλίδα φίλη, που τη φτιάχνει εδώ και χρόνια. Είναι πολύ απλή και περιέχει ελάχιστα υλικά, δίνοντας έτσι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο λεμόνι και αφήνοντας τα αρώματα του εσπεριδοειδούς να κλέψουν όλες τις εντυπώσεις… Ταιριάζει υπέροχα με μια κούπα αχνιστού καφέ.

  • 12 κ. σ. ζάχαρη
  • 12 κ. σ. σπορέλαιο
  • 12 κ. σ. γάλα
  • 12 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 3 αυγά
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • λίγη άχνη ζάχαρη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ενσωματώνουμε στο μείγμα το σπορέλαιο και το γάλα.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  4. Τέλος ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Αλείφουμε καλά με λίγο βούτυρο μια φόρμα για κέικ.
  6. Χύνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  8. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
  • Βασικό υλικό Ζύμες
  • Χρόνος 40'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5