Visual Browsing
Brownie στο τηγάνι

Brownie στο τηγάνι

Να το φτιάχνεις κάθε φορά που θες να κάνεις κάποιον να χαμογελάσει
  • 100 γρ. σοκολάτα (60-70% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο, σε κυβάκια
  • ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. σος καραμέλας, καλής ποιότητας

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180°C.
  2. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα τηγάνι (με διάμετρο περίπου 20εκ.) λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Έπειτα περιχύνουμε τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο, κρατώντας ελάχιστο βούτυρο μέσα στο τηγάνι. Αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για ένα λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα δύο υλικά. Η σοκολάτα πρέπει να λιώσει και το μείγμα να είναι λείο.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  6. Ρίχνουμε τα αυγά (ένα κάθε φορά) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  7. Στο τέλος προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό. Έπειτα ενσωματώνουμε στο μείγμα το αλεύρι και το αλάτι.
  8. Μεταφέρουμε το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  9. Ραντίζουμε με την καραμέλα σε όλη την επιφάνεια.
  10. Με ένα μαχαίρι αλείμματος, απαλά μεταφέρουμε την καραμέλα μέσα στη ζύμη, χαράζοντας απαλά το brownie οριζόντια και κάθετα.
  11. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Οι άκρες του brownie πρέπει να είναι καλά ψημένες, αλλά το εσωτερικό πρέπει να είναι υγρό.
  12. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε. (Προαιρετικά με μία μπάλα παγωτό). 
Back to top

Προσεχως

Εν Αιθρία 10
Εν Αιθρία 10
Ελληνοαμερικανική Ένωση
11.09.2019
Εν Αιθρία 10
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς
12.09.2019
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5