- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
O σεφ Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί ένα φανταστικό μενού για κάθε Σαββατοκύριακο του lockdown
Με το δεύτερο lockdown να τραβάει σε μάκρος, τα περισσότερα εστιατόρια της πόλης έχουν ήδη μπει στον χορό του delivery. Και από αυτόν τον «χορό» δεν λείπουν ούτε τα πιάτα διάσημων σεφ. Τελευταία χαρμόσυνη προσθήκη, ο εξαιρετικός σεφ Γκίκας Ξενάκης και η υπέροχη δημιουργική κουζίνα του στο Aleria.
Το πολυβραβευμένο Aleria είναι ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας και την κουζίνα του αξίζει να τη δοκιμάσει κάθε λάτρης της γαστρονομίας. Αν αυτό είναι κάτι που δεν έχεις καταφέρει ακόμα, τώρα παρουσιάζεται μια εξαιρετική ευκαιρία, καθώς μέσα από το μενού #AleriaWeekend at Home* η εμπειρία του Aleria μεταφέρεται σπίτι μας κάθε εβδομάδα, και μάλιστα σε πολύ προνομιακή τιμή. Κάθε Σαββατοκύριακο ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί ένα διαφορετικό δημιουργικό μενού, παραμένοντας πάντα πιστός στις τοπικές γεύσεις και στην εποχικότητα των υλικών.
Το μενού για αυτό το Σαββατοκύριακο 29-31 Ιανουαρίου περιλαμβάνει:
- Προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης με χειροποίητο βούτυρο
- Σαλάτα με σπανάκι, βινεγκρέτ από μέλι και μάραθο, αλμυρά ξεροτήγανα γραβιέρας και μαλακό ανθότυρο
- Βελούδινη σούπα καρότο και κύμινο, με κρουτόν φέτας και λάδι δυόσμου
- Μελωμένο μοσχαράκι με κρασί Νεμέας, καπνιστή πανσέτα και μανιτάρια
- Βουτυράτος πουρές πατάτας
- Ψητά καρότα με σουσάμι
- Κρέμα μπουγάτσα με τραγανά φύλλα, σάλτσα κανέλα και γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Το μενού έχει €40/άτομο και μπορείτε να το συνοδεύσετε με κάποια ετικέτα κρασιών ή να το εμπλουτίσετε με ορισμένα επιπλέον πιάτα (όπως π.χ. πατάτες au gratin ή fondant πικρής σοκολάτας) που ο σεφ επίσης έχει ετοιμάσει για εσάς.
*Το μενού του #AleriaWeekend at Home αποστέλλεται εντός Αττικής ή είναι διαθέσιμο για παραλαβή κατόπιν παραγγελίας. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας online πατώντας εδώ και να ενημερωθείτε για το μενού της κάθε εβδομάδας στο www.aleria.gr ή τηλεφωνικά στο 210 5222633.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.