- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μένω δίπλα στη θάλασσα τους περισσότερους μήνες του χρόνου και έτσι έχω αποκτήσει κλίση στη μαγειρική των θαλασσινών και των ψαριών. Τα βρίσκω ολόφρεσκα και τους έχω τρελή αδυναμία. Γι αυτό, όπου βρίσκω ψαρά, ψαροντουφεκά ή ψαρομανάβη τους κλέβω μυστικά. Σαν αυτή την α-λάν-θα-στη συνταγή για ψαρόσουπα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθιά κατσαρόλα κόβετε τα λαχανικά, ρίχνετε τον χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.
- Βράζετε με κλειστό καπάκι περίπου 20-25 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μετά προσθέτετε το ψάρι ή τα ψάρια, που ΔΕΝ πρέπει να σκεπάσετε με νερό, αλλά η στάθμη να είναι περίπου στη μέση της σάρκας τους.
- Βράζετε πάλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ανοικτό το καπάκι μέχρι να βράσουν τα ψάρια. Αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο νερό, που ποτέ δεν θα ξεπεράσει την προτεινόμενη στάθμη.
- Για να δείτε αν έχουν βράσει τα ψάρια θα «κουνήσετε» λίγο με ένα πιρούνι τη σάρκα στο παχύτερο σημείο. Θα πρέπει να ξεκολλάει από τα κόκαλα και να έχει χρώμα ολόλευκο.