- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Είναι από τις πιο εύκολες, γρήγορες και αγαπημένες συνταγές, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Την τονοσαλάτα μπορείς να φας σκέτη ή να τη βάλεις μέσα σε σάντουιτς μαζί με λαχανικά της αρεσκείας σου και έτσι να φτιάξεις ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα.
Εύκολη συνταγή για τονοσαλάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, την κάπαρη, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε στο μπολ τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Σουρώνουμε καλά τον τόνο και τον ρίχνουμε και αυτόν στο μπολ σπάζοντάς τον με ένα πιρούνι σε ομοιόμορφα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγη ακόμη μαγιονέζα, αλάτι ή πιπέρι.
- Τρώμε την τονοσαλάτα σκέτη ή μέσα σε σάντουιτς. Μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για δύο μέρες.