ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερή τονοσαλάτα στο λεπτό

Πανεύκολη και λατρεμένη συνταγή

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δροσερή τονοσαλάτα στο λεπτό

Είναι από τις πιο εύκολες, γρήγορες και αγαπημένες συνταγές, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Την τονοσαλάτα μπορείς να φας σκέτη ή να τη βάλεις μέσα σε σάντουιτς μαζί με λαχανικά της αρεσκείας σου και έτσι να φτιάξεις ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα.

Εύκολη συνταγή για τονοσαλάτα

Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 κλαράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • Λίγο φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάπαρη, χοντροκομμένη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι και 2 κ.σ. από το χυμό του
  • ¼ φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 2 κονσέρβες τόνου (σε λάδι ή σε νερό)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • 10'
  • 4 Μερίδες
  • Summer
  • 184
  • Σαλάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, την κάπαρη, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  3. Σουρώνουμε καλά τον τόνο και τον ρίχνουμε και αυτόν στο μπολ σπάζοντάς τον με ένα πιρούνι σε ομοιόμορφα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγη ακόμη μαγιονέζα, αλάτι ή πιπέρι.
  4. Τρώμε την τονοσαλάτα σκέτη ή μέσα σε σάντουιτς. Μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για δύο μέρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ