ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με κοτόπουλο, καρπούζι και μπαλσάμικο

Τώρα που το βρίσκεις στον καιρό του, εκμεταλλεύσου το!

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, καρπούζι και μπαλσάμικο

Δύσκολο να το απολαύσεις εκτός εποχής, αφού το καρπούζι δεν «κονσερβοποιείται», ούτε αποξηραίνεται. Τώρα που το βρίσκεις, δημιούργησε ξεχωριστά καλοκαιρινά πιάτα, όπως αυτή η δροσερή σαλάτα (φαντασία να υπάρχει).

  • 1 φλιτζάνι μπαλσαμικό ξύδι
  • 450γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 3 κουταλάκια μιξ μπαχαρικών της αρεσκείας σου
  • 4 φλιτζάνια καθαρισμένα φύλλα σπανάκι baby
  • 2 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι κομματάκια blue cheese
  • 1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
  • Easy
  • 30'
  • Summer
  • Σαλάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι σιγοβράζουμε το μπαλσαμικό ξύδι σε χαμηλή φωτιά έως ότου να αρχίσει να καραμελώνει (για περίπου 15 λεπτά).
  2. Στο μεταξύ, πασπαλίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τα μπαχαρικά και λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε καυτό τηγάνι να σοταριστούν/ψηθούν μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα εξωτερικά (και δεν είναι πια ροζ εσωτερικά).
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιν τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε σε «στρώσεις» το σπανάκι, το κοτόπουλο, τους κύβους καρπουζιού, το blue cheese και τέλος τα αμύγδαλα και περιχύνουμε το καραμελωμένο ξύδι. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ