- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αν σου αρέσουν τα ψητά λαχανικά, θα αγαπήσεις αυτή τη σαλάτα μέχρι τέλους! Δροσερή και νόστιμη, καταναλώνεται ευχάριστα όλες τις ώρες και φωνάζει «καλοκαίρι» όσο καμία άλλη. Η πινελιά που την απογειώνει, βρίσκεται σε μια καταπληκτική σος με λιαστές ντομάτες, την οποία μάλιστα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν παντού.
Λογικά, θα πρέπει να σας περισσέψει αρκετή ποσότητα σος. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σε άλλες σαλάτες, ως ντιπ σε ψητά λαχανικά, αλλά και σε σάντουιτς. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 5 μέρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το grill.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
- Έπειτα τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε στην άκρη και βουτάμε τα καλαμπόκια σε κρύο νερό για 5 περίπου λεπτά.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σος, ρίχνοντας όλα τα υλικά (τις λιαστές ντομάτες, το καυτό, νερό, το χυμό λεμονιού, τον βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι και το πιπέρι) στο μπλέντερ.
- Χτυπάμε στην υψηλή ένταση μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια απαλή και λεία κρέμα. Αν το μείγμα γίνει πολύ παχύρρευστο, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, έτσι ώστε να αποκτήσει την υφή της φωτογραφίας:
- Ψήνουμε στο grill τα καλαμπόκια με τα φύλλα τους για 5-8 λεπτά, γυρίζοντας τα καλαμπόκια ανά τακτά διαστήματα, έτσι ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
- Έπειτα αφαιρούμε τα φύλλα τους προσεκτικά (καίνε!) και τα ξανατοποθετούμε στη σχάρα του grill για ακόμα 5 λεπτά.
- Όταν τα καλαμπόκια είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε στη σχάρα του grill τα κολοκυθάκια και ψήνουμε την κάθε λωρίδα για 2-4 λεπτά.
- Ξεσπειρώνουμε το καλαμπόκι (αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο), κόβουμε στη μέση της λωρίδες από τα κολοκυθάκια και μετά τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
- Ραντίζουμε (προαιρετικά) με φρέσκο χυμό lime, προσθέτουμε όση από τη σος θέλουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.