- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ναι, ήμουν από αυτούς που απεχθάνονται το κουνουπίδι. Αυτό ίσχυε πριν γνωρίσω τη συνταγή αυτή. Αντίθετα από τον κλασικό τρόπο μαγειρέματος, δηλαδή βραστό, η σαλάτα αυτή θέλει το κουνουπίδι ψημένο στο φούρνο. Συνδυάζει το πικάντικο με το γλυκό και αποτελεί ένα πιάτο το οποίο μπορεί κάποιος να απολαύσει ως ένα ελαφρύ κύριο γεύμα ή ως συνοδευτικό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230C.
2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και κόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τους χουρμάδες σε μικρότερα κομμάτια.
3. Ξεπλένουμε το κουνουπίδι και το στεγνώνουμε καλά. Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια αλλά όχι υπερβολικά μικρά.
4. Σε ένα ταψί πάνω από μαγειρικό χαρτί τοποθετούμε τα κομμάτια κουνουπίδι και ρίχνουμε από πάνω το κρεμμύδι, τους σπόρους, το σκόρδο και τους ξηρούς καρπούς.
5. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και κύμινο και προσθέτουμε το λάδι.
6. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί.
7. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα κομμάτια χουρμά.