Το κάψαμε το πελεκούδι και φέτος –ζωή να’ χουμε-, τα φάγαμε τα κρεατικά μας, τα τσιμπήσαμε τα μεζεδάκια και τα τηγανητά το παρα-κάναμε και με τα γλυκά, μπράβο και του χρόνου να’ μαστε καλά. Ήρθε η ώρα όμως να μαζευτούμε σιγά- σιγά και αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πεινάσουμε. Αυθόρμητα και με ότι είχε ξεμείνει στο σπίτι, γεννήθηκε η συνταγή σαλάτας με γλυκοπατάτες και γιαούρτι που μας εξέπληξε ευχάριστα. Είναι πανεύκολη, νοστιμότατη, αντιοξειδωτική, vegie και τονώνει το ανοσοποιητικό. Τι άλλο θέλετε;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις τρίβουμε με τη μαλακή πλευρά από το σφουγγαράκι για να σιγουρευτούμε πως δεν έχουν χώμα.
- Τις κόβουμε σε 4 μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ρηχό ταψί (η πλευρά με τη φλούδα να ακουμπά στον πάτο του ταψιού), περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κράνα, τις σταφίδες, τις φέτες κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
- Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30’-35’ στους 180 βαθμούς.
- Πλένουμε και κόβουμε τη ρόκα με το χέρι, τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη.
- Σε ρηχό πιάτο τοποθετούμε τη ρόκα, τις πατάτες (αφού κρυώσουν λίγο), το τριμμένο καρότο, το ξινόμηλο σε κυβάκια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκιά.
- Στο τέλος βάζουμε μια κουταλιά γιαούρτι 2% ή κατίκι και με ένα κουταλάκι περιχύνουμε τη σαλτσούλα με τις σταφίδες, τα κράνα και τα κρεμμυδάκια απ΄ το ταψί μας.