ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κις Λορέν με μπέικον

Μία συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταγή για Κις Λορέν με μπέικον από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για Κις Λορέν με μπέικον. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για Κις Λορέν με μπέικον από τον Στέλιο Παρλιάρο

Συνταγή για Κις Λορέν με μπέικον από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 12 άτομα:

Υλικά για τη βάση:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak παγωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. παγωμένο νερό

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. μοτσαρέλα Alra τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
  • Medium
  • 80
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Πίτες - Τάρτες
  • γαλλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση:

  1. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι το οποίο αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 3 χιλ. και απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.

Γέμιση:

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου μαραθούν πολύ καλά.
  2. Απλώνουμε το μπέικον και το κρεμμύδι στη ζύμη και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε στους 170οC σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ