Κλασική μακεδονίτικη πίτα, η δική σου μανιταρόπιτα μπορεί να γίνει πιο νόστιμη προσθέτοντας μερικά φρέσκα μυρωδικά για περισσότερο άρωμα και τυρί για πιο πικάντικη γεύση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρύδια, το θυμάρι, το σκόρδο και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Αλατίζουμε και αφήνουμε τα μανιτάρια να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά.
- Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το μαϊντανό, τα τυριά και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μεταλλικό καλά λαδωμένο ταψί, απλώνουμε πατσαβουριαστά και καλά λαδωμένα τα μισά φύλλα, βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα, επίσης καλά λαδωμένα, φύλλα.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Σημείωση: Γίνεται νοστιμότερη αν ανοίξεις το δικό σου φύλλο. Το έτοιμο χωριάτικο φύλλο χρειάζεται πολύ λάδωμα για να γίνει νόστιμο και τραγανό.