- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη
1. Βάζουμε σε μια λεκάνη το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το νερό και το ξίδι, βάζουμε και λίγο αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο για να «ξεκουραστεί».
2. Στρώνουμε με τα δάκτυλά μας σε λαδωμένη ταρτιέρα τη ζύμη και την τρυπάμε.
3. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Την βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσει αρκετά.
Για την γέμιση
1. Χτυπάμε 6 αυγά με τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, τρίβουμε τη φέτα, και μερικά φύλλα βασιλικό φρέσκο ή ένα κουταλάκι ξερό.
2. Ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να πήξουν τα αυγά. Αντί για φρέσκες ντομάτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πασάτα.