ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρότα με παρμεζάνα στον φούρνο

Ιδανικό ορεκτικό, τέλειο και για σνακ!

Athens Voice
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρότα με παρμεζάνα στον φούρνο

Τρυφερά, γλυκά καρότα καλυμμένα με τραγανή, ξεροψημμένη παρμεζάνα… ποίημα! Αυτό το πιάτο το σερβίρεις ως συνοδευτικό στο τραπέζι, αλλά στην πραγματικότητα το τρως άνετα και μόνο του στον καναπέ, σαν σνακ (αντίο πατατάκια!). Η συνταγή είναι πανεύκολη, χρειάζεσαι μόλις λίγα λεπτά για την προετοιμασία και 15-20 λεπτά για το ψήσιμο. Πάμε να τη φτιάξουμε;

Πώς να φτιάξεις καρότα με παρμεζάνα στον φούρνο

Υλικά για 4-6 άτομα:
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 5-6 καρότα
  • 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • 30'
  • 4 Μερίδες
  • All
  • 108
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C.
  2. Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Πάνω στη λαδόκολλα απλώνουμε ομοιόμορφα την τριμμένη παρμεζάνα
  3. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, φροντίζοντας να έχουν όλα περίπου το ίδιο μέγεθος.
  4. Ρίχνουμε τα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο (χωρίς το κλωνάρι), το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα καρότα στο ταψί, πάνω από την παρμεζάνα, φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει το τυρί και τα καρότα να είναι τρυφερά – θα χρειαστούν περίπου 15-20 λεπτά.
  7. Απομακρύνουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα καρότα να κρυώσουν για 2-3 λεπτά.
  8. Γαρνίρουμε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ