- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ζουμερά κεφτεδάκια κοτόπουλου και μια λεμονάτη (όσο και βουτυράτη!) σάλτσα με κάπαρη. Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή.
Συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου με λεμονάτη σάλτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια μας.
- Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με νερό ή με ελαιόλαδο (για να μην κολλάει ο κιμάς) και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να έχουν μαγειρευτεί πλήρως εσωτερικά.
- Απομακρύνουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη όσο φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
- Για τη σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι, όπου τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και περιμένουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, τον χυμό λεμονιού και την κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 3-4 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε το τηγάνι.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε, ώστε να σκεπαστούν από τη σάλτσα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά ώστε να ζεσταθούν και να απορροφήσουν λίγη από τη σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι.
- Γαρνίρουμε (προαιρετικά) με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.