ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με λεμονάτη σάλτσα

Έτοιμα σε 30 λεπτά!

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με λεμονάτη σάλτσα

Ζουμερά κεφτεδάκια κοτόπουλου και μια λεμονάτη (όσο και βουτυράτη!) σάλτσα με κάπαρη. Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή.

Συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου με λεμονάτη σάλτσα

Συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου με λεμονάτη σάλτσα
Υλικά για 4 άτομα:

Υλικά για τα κεφτεδάκια:

  • ½ κιλό κιμάς κοτόπουλο
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά σε τρίμμα
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή όσο χρειάζεται για το σοτάρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1/3 φλιτζανιού ξηρό, λευκό κρασί
  • ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Easy
  • €€
  • 30'
  • 4 Μερίδες
  • All
  • 534
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια μας.
  2. Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με νερό ή με ελαιόλαδο (για να μην κολλάει ο κιμάς) και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να έχουν μαγειρευτεί πλήρως εσωτερικά.
  4. Απομακρύνουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη όσο φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
  5. Για τη σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι, όπου τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και περιμένουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, τον χυμό λεμονιού και την κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 3-4 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε το τηγάνι.
  8. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε, ώστε να σκεπαστούν από τη σάλτσα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά ώστε να ζεσταθούν και να απορροφήσουν λίγη από τη σάλτσα.
  9. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι.
  10. Γαρνίρουμε (προαιρετικά) με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ