- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σου αρέσουν τα ντολμαδάκια, αλλά δεν ξέρεις πώς να τα φτιάξεις; Ακολούθησε βήμα-βήμα αυτή τη συνταγή του Δημήτρη Τζιοβάρα (sous chef στο Salonika Restaurant του Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη) και μάθε τα μυστικά της επιτυχίας.
Συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μέτρια φωτιά, αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει. Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε το ρύζι (αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει καλά) και το τσιγαρίζουμε για λίγο με τα κρεμμύδια, για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και 100ml νερό. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Βάζουμε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού στο καθένα, για να μπορεί να γεμίσει καλά και να κλείσει χωρίς απώλειες. Στον πάτο μιας κατσαρόλας απλώνουμε τα κοτσάνια από τα μυρωδικά, μερικά σπασμένα αμπελόφυλλα, και φέτες από λεμόνι.
- Στη συνέχεια, βάζουμε από πάνω (και δίπλα-δίπλα, σφιχτά) τα ντολμαδάκια. Τα καλύπτουμε με νερό, αλατίζουμε και τοποθετούμε από πάνω τους ένα πιάτο να τα πατάει. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα. Αν θέλουμε, μπορούμε με το ζουμάκι που υπάρχει στην κατσαρόλα να φτιάξουμε μία σάλτσα για να περιχύσουμε τα ντολμαδάκια.