- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ψάχνεις ιδέες για ένα ελαφρύ γεύμα, ιδανικό συνοδευτικό ή σνακ; Σου έχουμε τη λύση! Δοκίμασε αυτούς τους υπέροχους, τραγανούς, μυρωδάτους καροτοκεφτέδες! Φτιάχνονται εύκολα, τρώγονται ζεστοί (κατευθείαν από το τηγάνι) και είναι πεντανόστιμοι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Μόλις βράσουν, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά με ένα πιρούνι ή με το μπίμερ, μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές καρότου.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τρίμμα φρυγανιάς, το κάρυ, το σκορδόλαδο, το Μακεδονικό Tαχίνι, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα δίνει την αίσθηση ζύμης. Αν το μείγμα είναι υδαρές, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Αφού λαδώσουμε λίγο τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα, πλάθουμε στρογγυλούς καροτοκεφτέδες.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε το υπόλοιπο τρίμμα φρυγανιάς σε ένα ταψί και τους πανάρουμε.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά.
- Τηγανίζουμε τους καροτοκεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια, τους τοποθετούμε πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί.