ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά

Όσο υπάρχουν κολοκυθοανθοί, το καλοκαίρι δεν έχει τελειώνει

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά… Το πιάτο που σου έφτιαχνε η γιαγιά όταν ήσουν μικρός δεν είναι απλώς φαγητό, αλλά ολόκληρη καλοκαιρινή ανάμνηση. Φτιάξε το στο πι και φι με αυτή τη συνταγή!

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά
Υλικά για 6 άτομα
  • 30 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια)
  • 150 γρ. ξινομυζήθρα τριμμένη ή φέτα
  • 100 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο  για τηγάνισμα
  • Αλεύρι ΓΟΧ για το πανάρισμα
  • Easy
  • 18
  • 6 Μερίδες
  • Summer
  • Ορεκτικά - Μεζέδες
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το χυλό σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά.
  2. Ανακατεύουμε τα τυριά, το δυόσμο και τα αυγά και γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς. Στρίβουμε τις άκρες τους για να κλείσουν έτσι ώστε να μη χυθεί στο τηγάνι η γέμιση.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάμε τους ανθούς στο χυλό και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 2 λεπτά από την μία 2 λεπτά από την άλλη για να ροδίσουν.
  4. Όταν είναι έτοιμοι, τους βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ