ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Να μια τέλεια φριτάτα για πρωινό

Με πατάτες, μυρωδικά και κατσικίσιο τυρί γίνεται η σωστή αρχή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fritata-anoigma.jpg

Ζεστή, μυρωδάτη και τόσο πλούσια σε γεύση. Η σκέψη της και μόνο είναι ικανή να σε σηκώσει από το κρεβάτι. Αν σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις λίγο το πρωινό σου, γιατί να μη δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για μια ζουμερή φριτάτα; Είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά κι αν τη μοιραστείς, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για ένα ευτυχισμένο πρωινό…

Υλικά για 6 άτομα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 9 μεγάλα αυγά
  • 3 κ. σ. πλήρες γάλα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα μυρωδικά (όπως άνηθος, βασιλικός ή όποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας)
  • ½ φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • 30
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε μέτρια ένταση, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με διάμετρο 25-30εκ (προσοχή, το τηγάνι πρέπει να είναι κατάλληλο και για φούρνο).
  3. Ρίχνουμε τις πατάτες και το κρεμμυδάκι, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι, και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι πατάτες, περίπου για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τα μυρωδικά και λίγο αλάτι.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και από πάνω πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο τυρί.
  6. Βάζουμε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε αμέσως, κατευθείαν από το τηγάνι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ